Jordaan Uitmarkt
Image default
Bedrijven

Tips voor een reis naar China

Zelfs ervaren reizigers hebben soms moeite met een reis naar China en dat is begrijpelijk. Het is een enorm land met genoeg talen en dialecten om zelfs veel inheemse Chinezen te laten flauwvallen bij de gedachte om van huis weg te communiceren. Ik reisde afgelopen jaren naar China met 333travel en Koning Aap, omdat de ervaringen 333travel en koning aap ervaringen van anderen erg goed waren. Ik kreeg veel tips en ervaringen van anderen, die het leven in China een beetje makkelijker maken. Hieronder heb ik er een paar omschreven.

 

Visa voor China

Een van de belangrijkste dingen om te weten wanneer je naar China reist, is dat ze geen via aanbieden bij aankomst. Regel je visum dus ruim van tevoren, voordat je naar China reist. Wanneer u een toeristenvisum aanvraagt, moet u een uitnodigingsbrief van een Chinese vriend of familielid of een gedetailleerd reisschema van uw geplande reis opgeven. Dit omvat retourvluchten en bevestigde reserveringen voor uw hotelboekingen.

 

Scoor extra bedden op de gemakkelijke manier

Chinese hotels zijn niet zo moeilijk als het gaat om het afstemmen van het aantal bedden op het aantal personen, met name wanneer de extra personen kinderen zijn. Voor gezinnen kan dit veel geld besparen, in plaats van twee kamers te hebben kan een gezin van vier personen zich ook nestelen in een hotelkamer met een tweepersoonsbed en twee losse eenpersoonsbedden.

 

Bestel rijst op de juiste manier

Rijst wordt zelden geserveerd tijdens een maaltijd in Chinese restaurants en wordt gezien als een goedkope manier om aan het eind te vullen als dat nodig is. Iedereen die rijst bij zijn of haar maaltijd wil, moet de ober dit duidelijk maken door te zeggen: mifan (rijst) mashang (meteen).

 

Gebruik je afdingvaardigheden

Buiten winkelketens en boetieks is het volledig mogelijk om je afdingvaardigheden te oefenen. Accepteer nooit de aangegeven prijs of eerste prijs. Met slimme onderhandelingen is het mogelijk om souvenirs en dergelijke te krijgen voor een fractie van de opgegeven prijs.

Gerelateerde artikelen

Geldtips voor tieners

3 soorten animatie

Het belang van veiligheid in de fabriek