Jordaan Uitmarkt
Image default
Bedrijven

Wat is tinnitus nou precies?

Wanneer je last hebt van tinnitus in Apeldoorn dan kunnen wij je misschien helpen. Tinnitus komt gelukkig niet ontzettend vaak voor, maar toch zijn er genoeg mensen die er mee te maken krijgen. Het kan op elke leeftijd ontstaan en bij enkele gevallen is het er al vanaf te geboorte. Anderen krijgen het als een gevolg van schade aan het oor, bijvoorbeeld door te lang te harde muziek te hebben geluisterd. Als je tinnitus hebt dan hoor je constant een geluid in je hoofd die er niet echt is. Voor sommige mensen is dat een suis en voor anderen een piep.

Tips om het te verzachten

Hoe hard dit geluid is verschilt per persoon. De een heeft er niet zoveel last van terwijl de ander zich maar niet op wat anders kan focussen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Zo kan het ook het slapen beïnvloeden, want als het stil is kunnen ze alleen nog maar het geluid in hun hoofd horen. Er is helaas nog geen meicijn gevonden tegen tinnitus maar in Apeldoorn kan je wel leren om er mee om te gaan. Zo kan je bij het slapen bijvoorbeeld op je telefoon een frequentie aanzetten die het geluid in je hoofd wat kan onderdrukken. Wanneer je eenmaal in slaap bent heb je er gelukkig geen last meer van.

Erkenning en steun

Momenteel is er nog niet veel bekend over tinnitus en daarom wordt er veel onderzoek naar gedaan. Laatst kwam er al een item uit op  televisie waarin iemand met tinnitus uit Apeldoorn zijn verhaal deed. Door dit soort dingen te doen wordt het onderwerp bespreekbaar gemaakt en het werkt ook nog eens leerzaam. Hoe meer mensen weten wat het is, hoe meer sympathie er getoond kan worden. Begrip en steun is namelijk erg belangrijk aangezien tinnitus erg eenzaam kan zijn. Jij bent tenslotte de enige die het geluid hoort. Een ander hoort dat geluid niet. Het is goed om te weten dat je jezelf niet voor gek moet verklaren.