Jordaan Uitmarkt
Image default
Bedrijven

3 soorten animatie

Hoewel je wellicht zou denken dat alle marketinganimatie voor dezelfde doeleinden gebruikt worden, is het zo dat er verschillende typen animatie bestaan die elk zijn eigen reeks toepassing heeft. Hier vindt je verduidelijking over welke kenmerken een animatie maken zoals deze is en welke jij het beste kan gebruiken voor jouw specifieke doel.

 

 

Motion graphics

Deze vorm van animatie gebruikt simpele vormen en geluiden om het beste een verhaal over te brengen aan de kijker. Motion graphics worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het uitleggen van een product of een idee aan de kijken, of het opwekken van emoties en het inspireren van de kijker. Zo worden veel motion graphics animaties gebruikt bij trainingen, bedrijfspresentaties en uitleg van softwarematige producten. Een dergelijke animatie maken gebeurt snel en simpel, omdat ze vaak werken met simpele vormen. Hierdoor kan je met deze vorm van animatie veel tijd en kosten besparen.

Cartoon animaties

Deze animaties maken gebruik van levende karakters om verhalen uit te beelden. Op deze manier wordt het makkelijker voor mensen om zichzelf in verhouding te zetten met de poppetjes op het beeld. Zo wordt de boodschap pakkender en blijft de indruk dieper zitten bij de kijker. Dit soort animatie wordt veel gebruikt in reclames en instructievideo’s. Deze animaties zijn, in vergelijking tot motion graphics, moeilijker te produceren, omdat ze meer creativiteit vergen bij het verzinnen en tekenen van de personages. Dit is dus een betere manier van verhaalvertelling, wat afweegt tegen de hogere productiekosten.

Whiteboard animatie

Deze animaties worden weergegeven alsof de tekenaar live de illustraties tekent. Dit komt vaak gepaard met een voice-over die een verhaal vertelt. Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen fysiek getekende animaties en digitaal getekende animaties. Het verschil hier is dat een fysiek getekende animatie iets makkelijker in elkaar te zetten is, terwijl de digitale variant meer input kan hebben van de klant.

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/

Gerelateerde artikelen

Aantal rijlessen voordat je kunt afrijden

Een vak apart: egaliseren vloeren

Je eerste rijles in Eindhoven