Jordaan Uitmarkt
Image default
Bedrijven

Geldtips voor tieners

Als je als tiener vindt dat je te weinig geld verdient kun je besluiten de salarisverwerking van je werk te bellen om te vragen of ze wat meer geld over willen maken, maar de kans dat dit gaat werken is nihil. Je kunt ook keer op keer je salarisberekening doen, maar de kans dat je opeens veel meer gaat verdienen is net als de vorige maatregel nihil. Het is wellicht beter om je uitgavenpatroon wat aan te passen. Je zult niet meteen een miljonair zijn, maar we kunnen je wel tips geven hoe je verstandig met je geld kunt omgaan, zodat je later veel geld hebt.

 

Neem de tijd

Als tiener heb je waarschijnlijk niet veel geld, maar dat betekent niet dat je er niets mee kunt doen. Stel dat je aan het einde van je zomerbaantje duizend euro hebt. Je zou dit kunnen verbrassen op een vakantie in Mallorca, maar je kunt het ook beleggen. Stel dat je dit doet tegen een rendement van 5%. Als je vervolgens tien jaar niets doet, is die duizend euro al met ruim zeshonderd euro vermeerderd. Als je zelfs het geduld hebt om vijftig jaar te wachten, dan heb je die duizend euro laten veranderen in ruim elfduizend euro. Duizend euro lijkt dus misschien nu al veel, maar geef het de tijd en het wordt nog veel meer.

 

Studentenpas

Als je toch liever echt nu geld bespaard, dan moet je je studentenpas beschermen alsof het je leven is. Met je studentenpas krijg je vaak korting op tickets voor musea, concerten, sportevenementen, restaurants, boodschappen, films, trein- en busreizen, hotels, kleding, elektronica en nog veel meer. Als je iets koopt, loont het dus vaak om te vragen of er een studentenkorting is. Bij de Pathé krijg je bijvoorbeeld al gauw ruim 15% korting als je een student bent.

https://www.cbbs.nl/wat-doen-we/