Jordaan Uitmarkt
Image default
Bedrijven

Kunt u het huurcontract ontbinden bij verkoop woning verhuurde staat?

Huurcontract ontbinden bij verkoop in verhuurde staat

Wilt u uw verhuurde woning verkopen en het liefst het lopende huurcontract ontbinden zodat u het maximale bedrag voor uw woning kunt vragen? Dit is iets wat wettelijk niet mag. Als verhuurder mag bij de verkoop van een woning niet eenzijdig de huurovereenkomst met de huurder beëindigd worden. Dit komt doordat de huurder in meeste gevallen recht heeft op huurbescherming. Huurbescherming zorgt ervoor dat verkoop van de verhuurde woning, geen huur breekt. De nieuwe eigenaar neemt dus als het ware de lopende huurovereenkomst over van de huidige eigenaar. Op deze manier kan de huurder gewoon in de woning blijven wonen. Wanneer u uw verhuurde woning verkoopt aan Huis Verkopen Met Huurder Erin, krijgt u het beste bod zonder financieringsvoorbehoud voor uw verhuurde woning en bent u er dus ook nog eens van verzekerd dat uw woning daadwerkelijk verkocht is.

 

In welke situaties is het mogelijk om het lopende huurcontract te ontbinden bij verkoop

De verhuurder kan de huurovereenkomst alleen opzeggen op grond van een of meer van de volgende redenen:

  • Geen goede huurder: de huurder komt niet zijn/haar verplichtingen na. Er is sprake van huurachterstand, de huurder zorg voor overlast bij omwonenden. Het kan mogelijk zijn dat de huurder na opzegging van de verhuurder nog één maand de tijd krijgt om te veranderen. Echter kan het ook zo zijn dat de rechter de huur per direct opzegt.
  • Tussenhuur: de verhuurder heeft de woonruimte tijdelijk verhuurt, omdat deze voor een bepaalde tijd in het buitenland verblijft. Bij terugkomst wil de verhuurder zijn woning weer betrekken. Dit is alleen mogelijk wanneer dit ook duidelijk aangegeven is in de huurovereenkomst.
  • Dringend eigen gebruik: bij het dringend zelf nodig hebben van de woning, kan bij de rechter een aanvraag ingediend worden om de huurovereenkomst te beëindigen. Hierbij moet de huurder wel duidelijk maken waarom de woning dringend nodig is voor eigen gebruik. Een geldige reden kan zijn dat de woning gesloopt of gerenoveerd moet worden, de woning ingericht is voor een gehandicapt persoon en deze gebruik moet maken van de woning, na beëindigen studie doorverhuren aan andere student of wanneer woning bedoelt is voor grote gezinnen en huishouden huurder afneemt.
  • Nieuwe overeenkomst: huurder gaat niet akkoord met redelijk voorstel verhuurder om overeenkomst te veranderen of nieuwe overeenkomst te sluiten. Hierbij kan de verhuurder de rechter inschakelen. Wanneer de rechter het een redelijk voorstel vind heeft de huurder nog één maand de tijd om het voorstel te overwegen, hierna wordt het contract beëindigd.
  • Geldend bestemmingsplan: wanneer de verhuurder het bestemmingsplan kan wijzigen, kan de huurovereenkomst beëindigd worden. Bij akkoord van de rechter wordt een bedrag bepaald die betaald moet worden aan de huurder.

 

 

http://huisverkopenmethuurdererin.nl/

Gerelateerde artikelen

Kwaliteitsverhuizers om uw inboedel te verhuizen

Nuttige waterpijptips

Bestel gemakkelijk en snel een staafmagneet