Jordaan Uitmarkt
Image default
Bedrijven

Gezelligheid troef in een ronde jacuzzi

Wie van plan is om een jacuzzi aan te schaffen voor in de tuin, op het dakterras of op het balkon, kan kiezen uit een ronde jacuzzi of één die rechthoekig is. De verschillen tussen deze vormen zijn groter dan je op het eerste gezicht zou denken. Een rechthoekige of vierkante jacuzzi is voorzien van zowel zit- als ligplaatsen. Wanneer je met meerdere personen in zo’n jacuzzi zit, bevind je je dus niet altijd op dezelfde hoogte als de anderen. Dat is niet handig als je bezig bent om een gesprek te voeren. 

Kenmerken van een ronde jacuzzi 

Bij een ronde jacuzzi is er vrijwel nooit sprake van ligplaatsen. In een ronde jacuzzi kun je alleen maar zitten, zoals te zien is op serenaspa.nl, de website van Serena Spa uit Harderwijk. Een kleine ronde jacuzzi is geschikt voor maximaal 2 personen. De grotere exemplaren die leverbaar zijn door Serena Spa hebben voldoende capaciteit voor 6 personen. Wie voor de gezelligheid met een groep mensen in de jacuzzi gaat, kan het beste kiezen voor een ronde jacuzzi. Dan zit iedereen op dezelfde hoogte en met het gezicht naar elkaar toe. Daardoor is het prettiger om gesprekken te voeren. 

Wellness 

Onafhankelijk van de vorm van de jacuzzi kun je er heerlijk in uitrusten en ontspannen. Het water wordt standaard op een temperatuur van 38 graden gehouden, zodat je het in de zomer en winter aangenaam warm hebt. De krachtige waterstralen masseren je lichaam, waardoor je na verloop van tijd lekker uitgerust uit de spa stapt. Afhankelijk van de luxe faciliteiten die je wenst kan er worden gekozen voor diverse systemen om de waterkwaliteit op niveau te houden. Bij een jacuzzi die ook in de wintermaanden wordt gebruikt kan met goede isolatie het energieverbruik flink worden beperkt.