Jordaan Uitmarkt
Image default
Bedrijven

Een vak apart: egaliseren vloeren

Waar je ook bent, ieder gebouw heeft een vloer. Het vlak maken van de vloer, ook wel egaliseren genoemd, is echt een vak apart. Egaliseren vloeren is belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer mooi glad is. Dit zorgt niet alleen voor een recht oppervlak, maar voorkomt ook dat de ondervloer beschadigingen veroorzaakt aan de vloerbedekking of aan andere soorten vloeren.

 

Mogelijkheden egaliseren vloeren

Er kunnen verschillende ondervloeren waarbij het mogelijk is om te egaliseren. Zo kan zandcement, hout, fermacell, vloerverwarming, anhydriet, tegels of beton geëgaliseerd worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een dikke laag te egaliseren tot en met 50 millimeter. Vaak is de vloer binnen ongeveer 6 uur weer droog.

 

Maatwerk

Als u besluit om een bedrijf in te schakelen voor het egaliseren van vloeren, dient u met een aantal zaken rekening te houden. Zo zijn er verschillende factoren die meespelen in de kosten van het egaliseren. Een bedrijf zal dan ook altijd op locatie komen kijken naar de toestand waarin de vloer zich op dat moment verkeerd. Omdat er maatwerk wordt geleverd, is er geen vaste prijs te benoemen voor het egaliseren van vloeren. Er kan wel uitgegaan worden van een minimumbedrag van 5 euro en 50 cent per meter voor een groot oppervlakte waarbij de vloer bestaat uit zandcement. Bestaat de vloer uit ander materiaal, dan kunnen de kosten oplopen. Vaak kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

https://www.egaliseer.nl/