Jordaan Uitmarkt
Image default
Woning en Tuin

Mozaïek tegels zetten in zwembad

Een nieuw zwembad heeft standaard een betonnen, metalen of polyester afwerking, maar dit is niet mooi om naar te kijken. Tegenwoordig wordt het betegelen van een zwembad steeds populairder. Je kunt ervoor kiezen je zwembad een luxe uitstraling te geven, dit kun je creëren door mozaïek tegels te zetten.

 

 

 

Zelf mozaïek tegels zetten of het laten doen?

Het betegelen van het zwembad vergt erg veel werk. De kuip voor het water moet volledig waterdicht zijn en moet worden gezandstraald. Uiteraard moeten de tegels netjes geplaatst worden. Als de tegels in het zwembad snel afvlakken en scheef gaan staan ziet dat er niet mooi uit, daarom moet het betegelen nauwkeurig gedaan gebeuren. Om geld te besparen kun je ervoor kiezen dit werk zelf te doen, maar een professionele tegelzetter kan je het werk uit handen nemen en het zwembad klaar voor gebruik maken. Dan ben je er wel zeker van dat de tegels goed gelegd zijn.

 

De voor- en nadelen

Betegelde zwembaden hebben voordelen, maar er zijn ook nadelen. Een voordeel is de luxe uitstraling. Een ander voordeel is dat een betegeld zwembad duurzaam is. Je kunt ook een overloopgoot plaatsen om het waterpeil gelijk te maken aan het straatniveau, dit geeft ook een zeer goede uitstraling. Het nadeel van betegelde zwembaden is natuurlijk dat ze veel tijd nodig hebben om te bouwen en meestal meer geld kosten. Ook kan het lastig zijn het zwembad schoon te houden omdat vuil aan de voegen kan blijven plakken. De tegels moeten altijd vorstvrij gehouden worden om scheuren te voorkomen, in de winter betaal je stookkosten voor een zwembad dat je waarschijnlijk niet gebruikt.

https://www.topmozaiek24.nl/mozaiek-tegels-plaatsen/