Jordaan Uitmarkt
Image default
Bedrijven

Nuttige waterpijptips

Het kan heerlijk zijn om na een lange dag werken of school ’s avonds te relaxen en te genieten van de beste waterpijp. Het is niet heel lastig om een waterpijp te gebruiken, maar als je je rooksessie echt wil verbeteren moet je zeker de tips in dit artikel doorlezen. Deze tips zorgen er namelijk voor dat je de beste rooksessie ooit zal hebben.

 

Kooltjes mogen de waterpijp tabak tijdens het roken absoluut NIET raken. Dit is echt heel belangrijk voor de smaak. De piek van de smaak komt ongeveer na 5-10 minuten na het begin van de sessie. Echter, als een kooltje tabak aanraakt, dan zal de smaak niet lange pure tabakssmaak hebben, maar zal deze ook een branderige smaak hebben, omdat de bovenkant van de tabak dan zal branden.

 

Een goede tip is ook om de tabak ongeveer 20-30 minuten de laten liggen voordat je het in de komt dit. Dit wordt ook wel acclimatisatie genoemd. Je moet de tabak uitpakken en op een stuk papier of folie strooien en het daar laten liggen. Dit geeft de tabak een sterkere smaak, omdat de tabak uitgebalanceerd is met de kamer- of buitentemperatuur.

 

De derde tip die we hebben is om de tabak in de kom te strooien in plaats van het er als één geheel in te doen. Wanneer de tabak in de kom gestrooid wordt, laat het de warme lucht beter passeren, waardoor de rook rijker wordt en de smaak sterker.

 

Het is ook niet onbelangrijk om de waterpijp periodiek schoon te maken. Schoonmaken is niet altijd prettig en er kan aardig wat tijd in gaan zitten, maar het zal de moeite waard zijn. Zeker als je vaak sterke smaken rookt zoals mint of citrussmaken zoals sinaasappel, is het belangrijk dat je de waterpijp goed schoonmaakt af en toe, omdat andere alles naar mint of citrus gaat smaken.