Jordaan Uitmarkt
Image default
Bedrijven

Tips om je huis te onderhouden

Men zegt altijd dat voorkomen beter is dan genezen. Dat geldt voor de gezondheid van dier en mens, maar ook voor je huis. Je kunt wachten tot je huis bijna uit elkaar valt, maar je kunt er ook eerder bij zijn en je huis goed onderhouden. Vandaag geven we in dit artikel enkele tips die je helpen om je woning te onderhouden.

 

Controleer de uitwendige drainage

Loopt het regenwater weg van het huis? Plassen mogen niet langer dan vierentwintig uur om het huis blijven staan. Als het water blijft staan of richting de fundering stroomt, dan heb je een paar opties. Eerst moet je de dakgoten checken. Het kan zijn dat er een slecht stuk tussen zit of een losse verbinding. Ook opgehoopt vuil kan voor een slechte afwatering zorgen. Ook kan het aan het afschot in je tuin liggen. Dit moet per strekkende meter een centimeter aflopen van het huis af. Als dit niet zo is dan is de afwatering waarschijnlijk niet op orde. Je kunt dit zelf proberen op te lossen door alle tegels in je tuin opnieuw aan te gaan leggen, maar het is moeilijk om dit zelf op te lossen als je niet handig bent, dus huur hier professionals voor in.

 

Dak onderhoud

Wat je ook aan de professionals moet overlaten is het onderhoud van je dak. Kapotte dakpannen kunnen voor lekkage zorgen en rieten daken die niet goed onderhouden worden kunnen ook veel gedonderd opleveren. Neem altijd een professioneel rietdekkersbedrijf in de hand voor het onderhoud van je rieten dak, want dit is echt iets dat je absoluut niet zelf kunt doen. Als je rieten dak er helemaal niet meer uitziet, dan is een vervanging rieten dak haast niet te voorkomen. Dit kost een paar centen, maar dan heb je wel weer een prachtig statig dak.