Jordaan Uitmarkt
Image default
Bedrijven

Aantal rijlessen voordat je kunt afrijden

Wanneer je voor het eerst begint met het volgen van rijlessen, kun je jezelf afvragen hoeveel rijlessen jijzelf nodig zult hebben voordat je het rijexamen mag gaan afleggen. In Nederland ligt het gemiddelde aantal lessen tussen de 30 en 40 voordat iemand mag gaan afrijden. Een vlotte leerling heeft gemiddeld tussen de 20 en 30 rijlessen nodig. Een wat tragere leerling zit meestal op het landelijke gemiddelde.

Hoeveel rijlessen je nodig hebt zegt eigenlijk niet zo veel. Iedereen zit anders in elkaar en leert op zijn of haar eigen tempo en manier. Daarnaast zijn er ook nog andere factoren die bepalen hoeveel rijlessen je nodig zult hebben.

Bepalende factoren voor aantal rijlessen

Hoeveel rijlessen je nodig hebt is dus afhankelijk van meerdere factoren. Hoe snel sla je nieuw geleerde informatie in je op? Moet de lesstof vaak aan je uitgelegd worden of niet? Daarnaast is het ook belangrijk hoeveel tijd er tussen je lessen in zit. Wanneer je twee keer in de week rijlessen kunt volgen, is dat natuurlijk meer bevorderend dan wanneer je maar een keer in de twee weken kunt. Andere factoren die mee kunnen spelen zijn het hebben van faalangst, waardoor je kunt kiezen om speciale rijlessen te volgen en een faalangstexamen af te leggen. Ook kan het zijn dat je al eerder scooter hebt gereden, waardoor je al meerdere verkeersregels kent en al enigszins ervaring hebt met het deelnemen in sneller verkeer. Verder helpt het als de rijschool/ rijinstructeur waarbij je gaat lessen veel ervaring en goede recensies heeft.

Rijschool Sittard helpt bij het halen van je rijbewijs

Het is dus belangrijk om een goede rijschool uit te kiezen. Bij Rijschool Sittard zit je op de goede plek! Zij werken secuur en stapsgewijs met de leerling toe naar het rijexamen. Na de eerste paar rijlessen in Sittard bespreken ze samen wat het beste lespakket is voor jou. Op basis daarvan kunnen ze rijlessen op maat aanbieden specifiek per persoon. Mocht het zo zijn dat je alsnog extra rijlessen nodig hebt, dan is het altijd mogelijk om nog losse rijlessen erbij te pakken.

https://046rijopleidingen.nl/