Jordaan Uitmarkt
Image default
Woning en Tuin

Voorkom een woninginbraak

Woninginbraken komen nog steeds in Nederland vaak voor. De gemiddelde schade bij een inbraak is 2650 euro. Vaak vergoed je verzekering maar 1200 euro. Buiten de materialen schade is de emotionele schade vaak vervelender. Toch zijn woninginbraken goed te voorkomen en hoef je geen slotenmaker in Maastricht te bellen om je sloten te vervangen. Met de juiste preventiemiddelen kun je een woningbraak met 90 procent verkleinen. Veel Nederlanders besteden toch weinig aandacht aan deze middelen. Maar liefst 50 procent van de Nederlanders doen er wel iets mee en vallen onder de waakzame Nederlanders.

Hoe komen de inbrekers binnen?

Een inbreker kan al binnen een halve minuut bij iemand binnen zijn en na 5 minuten weer buiten. De meeste mensen controleren hun voordeur goed maar de meeste inbrekers komen via de achterdeur binnen. Maar liefst 36 procent komt via de achterdeur, 23 procent via de ramen op de onderste verdieping en maar 21 procent via de voordeur. De meest voorkomende manier is het openbreken van een sloten bij een deur of raam met bijvoorbeeld een schroevendraaier of koevoet. Vaak zijn de sloten dan kapot en moet je een slotenmaker in Maastricht bellen om dit voor je te repareren.

Voorkom inbraak

Toch zijn er een aantal tips om inbraak te voorkomen zodat je niet je deur hoeft te vervangen of de slotenmaker in Maastricht te bellen. Belangrijk is om altijd goedgekeurde sloten te gebruiken voor je ramen en deuren. Zorg verder dat je deur en tuin altijd goed verlicht is. Inbrekers kiezen minder snel huizen waar ze snel opvallen. Een bewegingssensor kan hierbij helpen om ze af te schrikken. Verder kun je ervoor zorgen dat het lijkt alsof wel iemand thuis is. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een tijdschakelaar aan te schaffen of te werken met smartlampen. Vermeld ook nooit op facebook wanneer je op vakantie gaat en laat je buren weten dat je weggaat. Wanneer ze iets horen dan weten ze dat jij het niet bent.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-maastricht/