Jordaan Uitmarkt
Image default
Woning en Tuin

Klussen in de tuin voor kinderen

Als je een tuin hebt, is klussen in de tuin een terugkerende activiteit. Je kunt je kinderen er gerust bij betrekken, in plaats van ze de hele tijd binnen te laten blijven. Kinderen vinden het namelijk heerlijk om te verkennen, en de tuin biedt hen een uitstekende mogelijkheid daartoe als je ze wijst op wat eenvoudige tuinwerkzaamheden.

Beste klussen in de tuin voor kinderen

Het is midden in de zomer – de beste tijd om te klussen in de tuin en om kinderen bezig te houden in plaats van ze alleen maar binnen te laten vertoeven. Omdat er altijd wel dingen te doen zijn in de tuin, is het een goed idee om de kinderen te betrekken bij het genieten van wat frisse lucht! Hieronder 5 kleine, leuke klussen voor kinderen in je tuin.

Wieden

Elke tuin heeft regelmatig onderhoud nodig, onkruid wieden is een belangrijke klus en hoort daar ook bij. Vooral als je thuis geen chemische bestrijdingsmiddelen toepast. En, het is een van de taken in de tuin waar je de kinderen heel goed bij kunt betrekken. Houd wel goed toezicht op hen zodat ze niet per ongeluk een zaaibedje plukken.

Uitgebloeide bloemen verwijderen

De meeste kinderen houden van bloemen en zouden ze zeker graag willen plukken als ze uitgebloeid zijn. Wijs uw kleine tuinmannen en -vrouwen erop dat ze uitgebloeide bloemen kunnen verwijderen en verzeker hen ervan dat de bloemen weer zullen groeien. Mogelijk zelfs nog beter na het verstrijken van enige tijd.

Watergeven

Waarschijnlijk een van de gemakkelijkste tuinactiviteiten voor kinderen, investeer in kleine gieters om uw kinderen te laten helpen bij het watergeven van de planten. Maak ze verantwoordelijk voor specifieke gebieden van de tuin of bepaalde potten. Zorg ervoor dat ze de planten niet te veel water geven, zodat de wortels niet verdrinken.

Vogeltjes voeren

Echte tuinliefhebbers houden ook van de natuur, dus geef het door aan uw kinderen door het aantrekken van bijvoorbeeld vogels, bijen, wespen en vlinders in uw tuin. Informeer ze over de verscheidenheid aan vogelvoer en laat ze zelf de voerbakjes vullen.

Slakken verzamelen

Veel kinderen vinden het leuk om slakken te zoeken en te verzamelen. Profiteer dus van hun enthousiasme en scherpe ogen bij het zoeken naar deze plantenvernietigende wezens. Vraag de kinderen om een emmer te vullen met zoveel mogelijk slakken en laat ze dan los op een veilige plek, (ver) weg van uw tuin.