Jordaan Uitmarkt
Image default
Woning en Tuin

Levende groene wanden?

Levende groene wanden. Je hebt misschien wel eens van ze gehoord en dacht dat ze niet meer waren dan de nieuwste design rage. Maar in werkelijkheid dateert het concept uit de jaren ’30 en is het sciencefiction dat tot realiteit is gemaakt! De allereerste gedocumenteerde groene wanden gaan zelfs terug tot aan de Hangende Tuinen van Babylon.

Ze zijn niet langer alleen interessant voor architectenbureaus die designprijzen proberen te winnen, maar krijgen ook aandacht van bedrijven van elk type omvang die ermee hun groene reputatie willen verbeteren. Dit artikel laat je kennismaken met deze prachtige groenstructuren door enkele van de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Hoe werken groene muren precies?

Groene muren zijn vrijwel op dezelfde manier gebouwd als echte muren. Ze zijn gebouwd met een skeletstructuur die is opgehangen met secties van de planten en bloemen die de Groene Muur zullen vormen. Wat betreft de manier waarop de groene muur zelf functioneert, hangt veel af van het type geïnstalleerde groene muursysteem. Sommige groene muren hebben verborgen leidingen die een zelfbewaterend mechanisme bieden om de planten gezond te houden, terwijl andere met de hand moeten worden bewaterd.

Wat betreft de invloed van de voordelen van groene wanden op je bedrijf, dat komt van de levende planten zelf. Planten nemen van nature kooldioxide en andere verontreinigende stoffen op en verdrijven vervolgens verse, schone zuurstof. Groene muren helpen ook om geluid te dempen en bieden voordelen die verband houden met het concept dat mensen beter werken en zich beter voelen als ze toegang hebben tot de natuur op hun werkplek.

Groene muren bevatten een grote hoeveelheid planten in een relatief kleine ruimte, horizontaal. Door de wanden te gebruiken en naar boven uit te breiden, worden de planten, die het maximale voordeel opleveren, geïnstalleerd zonder de ruimte op de vloer te verminderen. Omdat we in steden steeds minder groene ruimte hebben, kunnen levende groene muren stedelijke ruimtes weer iets natuurlijks en moois maken. Ze kunnen ook de luchtkwaliteit verbeteren en gezondheidsvoordelen bieden. Bekijk de mogelijkheden met een groene wand.