Jordaan Uitmarkt
Image default
Woning en Tuin

Ga je meer thuiswerken? Let hier op bij het inrichten van de werkplek!

Heb je de coronaperiode steeds meer thuis moeten werken en dat als prettig ervaren? Dan zal je misschien wel van plan zijn om de komende jaren meerdere dagen in de week niet meer naar kantoor te gaan, maar thuis een werkplek te creëren. Dit zal je veel reistijd en reiskosten besparen, en je kan ook nog een stuk productiever zijn. Om alle voordelen te houden is het wel belangrijk om een goede werkplek in te richten. Om dit goed te doen moet je op een aantal punten letten. Deze punten worden verder in deze blog beschreven.

Kies voor een goede ruimte

Het begint allemaal bij het uitkiezen van een goede ruimte om het kantoor in te richten. Je kan er voor kiezen om aan de keukentafel of aan de eettafel te gaan zitten, maar dit is niet ideaal. Misschien woon je samen met andere mensen of heb je daar niet het goede bureau en bureaustoel om goed te zitten. Om je volledig te kunnen concentreren is het belangrijk om een aparte ruimte in te richten. Het belangrijkste aan de ruimte is dat de ventilatie goed is en dat je goed internet hebt. Dit is ook waarom het vaak niet handig is om op zolder te werken. Hier kan het heel warm en heel koud zijn en het internet is niet altijd even goed. De werkruimte hoeft niet groot te zijn dus maak bijvoorbeeld van je berging of van het washok je werkkamer. Je hoeft uiteindelijk alleen een bureau en een bureaustoel met beeldscherm en computer kwijt.

Let op je gezondheid

Een van de grootste problemen van thuiswerken zijn de gezondheidsproblemen. Steeds meer fysio’s krijgen het de laatste tijd druk door mensen die langs komen met nek en rugproblemen. Dit komt omdat mensen een verkeerde zithouding aannemen achter het beeldscherm. De verkeerde zithouding zit in een verkeerde bureaustoel, maar ook in een te hoog of te laag bureau en niet een goede kijkhoogte en kijkafstand hebben. Door al deze factoren kan iemand verkeerd gaan zitten en bijvoorbeeld naar beneden moeten kijken, naar boven moeten kijken of naar voren moeten zitten om het te kunnen lezen. Al deze factoren kunnen uiteindelijk zorgen voor deze gezondheidsproblemen. Deze gezondheidsproblemen komen voort uit de lange werkdagen waar iemand op een stoel zit. Er wordt tegenwoordig ook wel gezegd dat zitten het nieuwe roken is. Een goede bureaustoel en bureau zijn dus erg belangrijk voor de gezondheid. Zoek je deze meubels voor je werkplek? Dan zijn de bureaus en bureaustoelen van Emob zeker een aanrader. 

Zorg voor een bepaalde sfeer

Nu je een goede ruimte hebt en de apparaten en meubels hebt staan is het ook belangrijk om een prettige werksfeer te creëren. Een witte kale muur of alleen de standaard meubels kan er voor zorgen dat je minder gemotiveerd aan de slag gaat. Daarom is het altijd mooi om een plantje te plaatsen of een paar leuke persoonlijke foto’s of misschien een inspirerende muurtekst. Bij de sfeer is ook de verlichting en de geur belangrijk. Door goede verlichting, mogelijk sfeerverlichting zit je ook beter op je plek. Bij de geur moet je vooral voorkomen dat er een muffe geur komt, want dit is niet heel bevorderend. Een lekkere frisse geur is een stuk beter. Hier heb je ook bepaalde producten voor.