Jordaan Uitmarkt
Image default
Gezondheid

Leef gezond tijdens corona

Door het corona virus komen we een stuk minder buiten en bewegen we niet zo veel als eerst. Mensen nemen minder snel risico om naar buiten te gaan en blijven dus liever binnen. Veel sportscholen moesten ook dicht en onze sociale contacten werden minder. De impact die die dit heeft op de Nederlanders is groot.

Problemen

Doordat veel mensen hun levensstijl hebben moeten aanpassen zijn er veel problemen bij gekomen. Zo is bijvoorbeeld het gewicht van veel Nederlands  toegenomen. Ook ervaren jongeren meer psychische klachten. Ongeveer 60 procent van de jongeren in Nederland ervaart hier problemen mee. De grootste problemen ontstaan bij jongeren tot 35 jaar. Denk hierbij een stress, vermoeidheid en eenzaamheid.

Lichamelijke klachten

Doordat mensen steeds minder gingen bewegen ervaart een groot deel probleem met toename in het gewicht. Je moet er altijd goed op letten dat je volgens de schijf van vijf blijft eten. Zo bouw je namelijk een goede weerstand op en kom je niet veel kilo’s aan. Genoeg groente en fruit eten is hierbij belangrijk. Het slikken van vitamines is niet nodig wanneer je genoeg groente en fruit eet. Vitamine d kan wel goed zijn voor vrouwen boven de 60 en mannen boven de 70, maar dit is altijd al zo geweest.

Psychische klachten

Buiten de lichamelijke klachten ervaren veel jongeren ook psychische klachten. Stress neemt enorm toe door bijvoorbeeld onzekerheid en het weinige contact zorgt voor een sleur. Psychische klachten lopen uiteen van hoofdpijn tot vermoeidheid. De psychische klachten gaan vaak ook over in lichamelijke klachten. Vaak kan meditatie of ademhalingsoefeningen helpen om het immuunsysteem te verbeteren.

https://buteyko-limburg.nl/immuunsysteem-verbeteren/