Jordaan Uitmarkt
Image default
Banen en opleidingen

Over een ontslagvergoeding onderhandelen is een slimme zet

Meestal vindt een ontslag plaats waarbij beide partijen het er over eens zijn en hier samen uitgekomen zijn. Je maakt dan zelf afspraken met de werkgever en dit komt allemaal te staan in een overeenkomst waarmee je vervolgens weer een uitkering eventueel zou kunnen aanvragen. Je hebt hier dan helemaal niet te maken met een kantonrechter of het UWV. Dit is toch wel het makkelijkste en fijnste pad om te bewandelen, want hier hoeven dan geen juridische zaken mee te maken te hebben. Het voorstel wat er in de overeenkomst wordt opgesteld wordt door de werkgever gedaan waarna het belangrijke ontslagvergoeding onderhandelen kan beginnen. 

Ben je het er mee eens?

Je hebt natuurlijk een aantal jaren voor een bedrijf bewerkt en hebt hier veel tijd en energie in gestoken misschien ben je wel zo betrokken gewest met het bedrijf dat het een ondergeschoven kindje is geworden waar je veel tijd en aandacht in hebt besteed. Je bent loyaal aan het bedrijf geweest en hebt het beste met het bedrijf voor. Het kan zijn dat een vergoeding die de werkgever je voorstelt helemaal niet in dat straatje past. Je bent het niet eens met het voorstel dat er wordt gedaan en gaat dan over in de fase van ontslagvergoeding onderhandelen. 

Afhandeling van de onderhandeling

Omdat beide partijen willen dat het allemaal zo snel mogelijk wordt afgehandeld zal het een goede manier zijn om wel een stokje te steken voor datgeen waar jij het niet over eens bent. Vind jij zelf dat je meer verdient dan dat het bedrijf je aanbiedt, dan moet je daar over in onderhandeling durven te gaan en voor  jezelf opkomen. Met het ontslagvergoeding onderhandelen begin je daar goed mee. Onderhandel over hetgeen waar jij wel een goed gevoel bij krijgt. Je kunt er zo met je werkgever op een goede manier uitkomen.