Jordaan Uitmarkt
Image default
Gezondheid

Shampoobar voor gekleurd haar

Haarreinigers die zowel milieuvriendelijk als kosteneffectief zijn, zijn momenteel populair. Een fascinerende nieuwe revolutie in de verzorging van gekleurd haar komt langzaam maar gestaag naar ons toe. Ze gaan drie keer langer mee dan je favoriete gekleurde haarproduct. Ze zijn een heel ander soort haarreiniging. Shampoobars zijn handige kleine wonderblokjes die op zeep lijken. Toch is het geen zeep want ze bevatten veel vochtinbrengende stoffen voor je haar en drogen niet uit zoals zeep dat wel kan zijn. De meeste bevatten volledig natuurlijke componenten die vrij zijn van chemicaliën en gifstoffen die je haar van kleur kunnen ontdoen en het kunnen beschadigen. De ingrediënten van shampoo bar voor gekleurd haar zijn van uitstekende kwaliteit en luxe wat resulteert in heerlijke natuurlijke geuren die fantastisch ruiken. Ze zijn minder schadelijk voor gekleurd haar dan de meeste gewone shampoos. Ze zitten boordevol natuurlijke oliën die je haar helpen conditioneren en ze zijn meestal vrij van schadelijke ingrediënten die je kleur kunnen strippen. Shampoo bars zijn zacht voor de kleur van je haar tijdens het wassen.

Het gevoel van shampoobars in je haar

Als je je haar hebt gewassen met shampoobars, vraag je je misschien af ​​waarom je haar vettig aanvoelt. Dit is een veelvoorkomende zorg voor mensen met vette wortels en droge punten die overgaan van vloeibare shampoo naar een bar-shampoo. Het is niet omdat je haar beschadigd is. In plaats daarvan heeft het meer te maken met de pH-balans van je hoofdhuid dan met iets anders. Veel commerciële shampoos hebben het probleem om de natuurlijke oliën van onze hoofdhuid te verwijderen, waardoor deze te veel olie produceert om te compenseren. Die oliën worden niet weggetrokken en ze worden achtergelaten om je haar te voeden en te conditioneren wanneer je een bar gaat gebruiken. Je moet je haar goed uitspoelen om eventuele resten te verwijderen.

Haar moet zich aanpassen aan de shampoobar

Je hebt waarschijnlijk niet zo leuke verhalen gehoord over mensen die probeerden over te stappen van standaard shampoos en conditioners om er vervolgens achter te komen dat hun haar pluizig en onverzorgd was. Dit geldt niet voor iedereen. Verschillende haartypes kunnen verschillende tijd nodig hebben om te reageren op de veranderingen in de producten die je gebruikt. Aspecten zoals dikte en textuur spelen namelijk een rol bij het kiezen van de beste match voor jou. Sommige mensen hebben misschien betere resultaten dan anderen. Meestal duurt het minimaal drie weken voordat men de positieve effecten begint te merken.