Jordaan Uitmarkt
Image default
Gezondheid

Purito sunscreen schandaal

Purito Centella Green Level Unscented Sunscreen, een cultfavoriet uit 2015, is het nieuwste Aziatische schoonheidsproduct dat in de clinch ligt met de FDA. In een verklaring die deze week op haar website werd geplaatst, kondigde Purito aan dat het de zonnebrandcrème uit de handel heeft genomen en volledige terugbetalingen aan klanten doet. De analyse van INCIDecoder heeft een grote rode vlag aan het licht gebracht: Uit de labresultaten bleek dat de uiteindelijke formule van Centella Green Level SPF 19 was. (Het product had eerder al een waarschuwing van de FDA gekregen wegens etiketteringsproblemen … strike two.)

Purito sunscreen Centella Green Level Unscented Sun, ook wel bekend als de favoriete zonnebrandcrème van het internet, heeft mijn Instagram feed overspoeld, en ik heb het overal gezien. Wat begon als een onschuldige post veranderde in een drama toen INCIDecoder laboratoriumresultaten deelde waaruit bleek dat Centella Green Level SPF 19 had – minder dan de helft van de beweerde SPF 50+. Het nieuws verspreidde zich snel, zodat Purito een verzoenend persbericht uitbracht, de zonnebrandcrème van de markt haalde en terugbetalingen aanbood.

The Biggest False Shelter of All door Carley Knobloch “Ik heb een obsessie voor zonnebrandcrème – ik smeer het elke ochtend op voordat ik mijn enorme benen in torenhoge stiletto’s wurm (serieus, het is het eerste wat ik doe), doe een dotje in mijn handpalm en smeer het over mijn gezicht, hals, decolleté, handen en dan langs de achterkant van mijn armen. Deze dagelijkse routine is niet alleen zinvol ter bescherming tegen de zon, maar ook ter voorkoming van veroudering – de huid die niet regelmatig tegen UV-stralen wordt beschermd, verliest elasticiteit en wordt vatbaarder voor rimpels en pigmentvlekken. Daarom was ik boos toen ik ontdekte dat drie ingrediëntenlijsten voor één tint van een geliefd merk zonnebrandcrème – Purito’s Aloe Vera Gel N All-in-One BB Sun Multi Protection Balm SPF 50 , die ik al jaren gebruik – vol fouten stonden. Als een “alles-in-één” product is de zonnebrandcrème bedoeld om te dienen als een vochtinbrengende crème met een SPF-waarde die overeenkomt met zijn niveau van zonnebescherming.”

De FDA heeft onlangs een tien jaar oude uitspraak over de veiligheid van zonnebrandmiddelen herzien. Het agentschap heeft bepaald dat de meeste zonnebrandmiddelen nog steeds veilig zijn in concentraties tot 25%, op voorwaarde dat het bedrijf de gebruiksaanwijzing nauwgezet volgt. (Voorheen waren bedrijven beperkt tot 11%.) De FDA wil dat alle fabrikanten hun producten tegen mei 2018 registreren en een lijst van actieve ingrediënten indienen. Bedrijven zullen ook moeten aantonen dat de actieve ingrediënten stabiel zijn bij die sterkte… de grootste handelsorganisatie van de cosmetica-industrie, de Personal Care Products Council, is niet blij met de nieuwe regels. Als een product geen naam of NDC-nummer heeft, zegt Best, “is het tijd om terug te gaan naar de fabrikant en te vragen of ze de juiste FDA-goedkeuring hebben gekregen. Productnamen zijn vaak generiek; ze betekenen niets in termen van werkzaamheid tenzij je ze opzoekt. En er zou ergens op die verpakking een ingrediëntenlijst moeten staan.”

PURITO lanceert een nieuwe toevoeging aan hun dagelijkse zonverzorgingslijn, de Daily Go-To. Ze hebben deze ontwikkeld om een hoge, breed spectrum UVA/UVB bescherming te bieden met een hydraterende formule die uw huid niet plakkerig of vet laat aanvoelen. Het is gemakkelijk te gebruiken in een ochtend/dag- of avondregime, en zoals altijd kan het veilig rond de ogen worden gebruikt.

https://kocosmo.nl/