Jordaan Uitmarkt
Image default
Gezondheid

Bijenproducten om je gezondheid te verbeteren

De vele producten die door bijen worden geproduceerd, zoals die bij Natuurlijk Westland te vinden zijn, zijn een wonder van de natuur en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Bijen maken niet alleen honing, een heerlijke zoetstof en ingrediënt voor verschillende gerechten, maar ze maken ook was voor kaarsen en andere dingen zoals meubelwas. Verder maken ze koninginnengelei die kan worden gebruikt om een ​​hoog cholesterolgehalte te behandelen. De vraag naar bijenproducten is de afgelopen jaren toegenomen vanwege de toenemende populariteit van het paleodieet, dat sterk leunt op natuurlijke producten. Naast deze standaard-toepassingen zijn er nog enkele andere interessante manieren waarop bijenproducten worden gebruikt om mensen met medische aandoeningen te helpen. Hieronder lichten we een aantal van deze toepassingen toe.

Honing

Honing is een van de meest verbazingwekkende voedingsmiddelen op aarde. Het is een natuurlijke zoetstof, maar het heeft ook antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen die het nuttig maken voor de behandeling van wonden en het voorkomen van infecties. Honing is niet alleen geweldig voor je gezondheid, maar ook ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is het op toast te smeren of toe te voegen aan je thee. Dit is echter niet de enige manier waarop honing nuttig kan zijn. Het kan ook helpen bij huidverzorging. Dit komt dankzij het vermogen om de huid zachtjes te exfoliëren en onzuiverheden te verwijderen. Het is een geweldige keuze om make-up te verwijderen en je huid zacht en glad te laten aanvoelen. Omdat de vochtbindende eigenschappen van honing zo krachtig zijn, is het zelfs goed in het verwijderen van roos.

Propolis

Propolis is een kleverige, harsachtige substantie die door honingbijen wordt gemaakt van boomsap. Ze gebruiken het om de scheuren in hun korf te dichten. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als helende zalf en recentelijk zijn de geneeskrachtige eigenschappen ervan onderzocht en toegepast op mensen. Propolis heeft veel voordelen voor je gezondheid: het helpt seizoensgebonden allergieën en ontstekingen te verlichten; het heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen; het verhoogt de immuniteit; en het kan plaatselijk worden gebruikt om genezing te versnellen. Het kan oraal worden ingenomen als supplement of worden toegevoegd aan thee of smoothies, hoewel het niet wordt aanbevolen om propolis puur te eten vanwege de plakkerigheid van de stof.

Koninginnengelei

Koninginnegelei is een stof die door werkbijen wordt geproduceerd om de bijenkoningin te voeden. De kwaliteit van het voedsel dat aan de bijenkoningin wordt gevoerd, bepaalt de gezondheid en kracht van de hele korf, en dat maakt koninginnengelei een belangrijk onderdeel van de algehele voeding. Het is ook een belangrijk onderdeel van het dieet en de algehele gezondheid van een mens, aangezien mensen grote voordelen kunnen halen uit het eten van koninginnengelei.