Jordaan Uitmarkt
Image default
Bedrijven

Welke voordelen biedt een achteruitrijcamera?

Achteruitrijcamera’s of back-upcamera’s zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, waardoor het gemak en de veiligheid toenemen bij het achteruitrijden. Hun belangrijkste gebruik, toen ze voor het eerst op de markt werden geïntroduceerd, was om te helpen bij het achteruitrijden van grotere (bedrijfs)voertuigen. Tegenwoordig worden ze ook in kleinere voertuigen gebruikt om bestuurders te helpen obstakels te laten zien die niet zichtbaar zijn vanaf de zij- of achteruitkijkspiegel. Ze gebruiken meestal een groothoeklens voor een duidelijk zicht op het gebied achter de bestuurder en wijzen naar de grond om parkeren en lastige manoeuvres gemakkelijker en veilig te maken.

 

Parkeren is een onvermijdelijk feit van het leven. Helaas is het een vaardigheid die veel mensen moeilijk vinden. Het schatten van de afstand tussen je auto en een andere achter je is een uitdaging, ook al heb je jarenlange rijervaring. Het aantal ongevallen dat in deze omstandigheden wordt veroorzaakt, levert garagehouders al jaren leuk werk op. Door het gebruik van een achteruitrijcamera verminder je de kans dat je met deuken naar de garage moet en dit bespaart je geld.

 

Van rijbaan wisselen is een riskante manoeuvre op de snelweg. Onderzoek toont aan dat onveilige rijstrookveranderingen een belangrijke reden zijn van auto-ongelukken. Achteruitkijkcamera’s bieden bestuurders een goed zicht op het gebied direct achter het voertuig. Daarnaast zijn ze handig voor oudere bestuurders die niet de flexibiliteit hebben om hun hoofd te draaien om de dode hoeken te controleren, want met een achteruitrijcamera kun je vooruit blijven kijken.

 

Ook kan de beste achteruitkijkcamera helpen om fraude te voorkomen. Er zijn bestuurders die opzettelijk een auto-ongeluk veroorzaken om vervolgens de schuld bij de andere bestuurder te leggen om contant geld af te persen. Met een achteruitkijkcamera heb je bewijs van wat er echt gebeurd is en kun je frauduleuze oplichters verslaan. Ook dit kan weer enorm veel geld schelen.