Jordaan Uitmarkt
Image default
Zakelijke dienstverlening

Bouwstempels maken bouwklussen een stuk veilige

Bouwstempels zijn dragende accessoires waar in de bouwsector en bij particuliere klussen plafonds en daken mee gestut kunnen worden. Zonder een bouwstempel loopt u het risico dat een plafond instort en u er onder bedolven raakt. En dat is natuurlijk iets dat te allen tijde voorkomen moet zien te worden. Daarom is het gebruik van bouwstempels, ook wel schroefstempels genoemd, belangrijk. Ze kunnen uw leven redden. Hiernaast hebben schroefstempels nog wel meer voordelen. 

 
Een wand of muur veilig slopen

Wanner u in uw woning een wand of muur gaat slopen, is het stutten van het bovenliggende plafond aan te raden. Het inzetten van bouwstempels is niet wettelijk verplicht, maar dekt u wel in voor onvoorziene situaties waarbij er een plafond naar beneden komt. Hierbij maakt het niet uit hoe hoog het plafond is dat u wilt ondersteunen. Er zijn vandaag de dag schroefstempels die uitgeschoven kunnen worden tot 3 1/2 meter. Dat is in bijna alle gevallen meer dan voldoende om een veilige stut te bieden bij een sloop- of bouwklus.

 

Hoe gebruik je schroefstempels?

Schroefstempels bestaan uit sterk metaal. Het hoofdbestanddeel zijn twee sterke metalen buizen, die de binnenbuis en buitenhuis genoemd worden. Deze buizen kunnen in combinatie uitgeschoven worden en zorgen ervoor dat het draagvermogen optimaal is.

Het gewicht wordt namelijk over de beide buizen verdeeld. Hiernaast beschikt een schroefstempel over een draagvoet onder en steunvlak boven. En ten slotte zit er een beveiligingsmechanisme in de installatie, die voorkomt dat deze kan losschieten of inzakken.
 

 

Controleer vooraf op kwaliteit

Voordat u bouwstempels koopt of huurt, is het aan te raden om een controle uit te voeren. Kijk in de eerste plaats of deze een Aboma-certificering hebben. Deze garandeert optimale veiligheid. Verder is het verstandig om het beveiligingsmechanisme te controleren op eventuele schade of roest.