Jordaan Uitmarkt
Image default
Woningen

Verschillende plafondlampen die sfeer in huis brengen

Elk huis en bijna elke kamer heeft wel een plafondlamp. Het kiezen van de juiste plafondlamp is essentieel, want als ze eenmaal zijn geïnstalleerd zijn ze verankerd in het plafond. Het is belangrijk dat je het ontwerp mooi vindt en dat het niet gaat vervelen. De balans tussen functioneel en decoratief is goed om in het achterhoofd te houden. Het ontwerp van de lamp mag sfeer toevoegen aan de ruimte, maar het moet wel functionele verlichting zijn. Tot slot is het van belang om welke kamer het gaat en welke functie de kamer heeft. Badkamer plafondlampen zijn anders dan plafondlampen voor in de eetkamer bijvoorbeeld. Om je de keuze wat makkelijker te maken volgen hier drie verschillende plafondlampen, elk voor een andere kamer, die sfeer aan de ruimte geven waar ze hangen. 

Spots en ingebouwde plafondlampen

Spots en ingebouwde plafondlampen zijn lampen die neutraal in ontwerp zijn, maar toch veel sfeer kunnen geven. Deze lampen nemen niet veel ruimte in, maar geven wel veel licht. Deze lampen zijn ideaal voor in de eetkamer of de keuken. In deze ruimtes is het belangrijk dat je goed ziet wat je doet, dus heldere verlichting is van belang. Ook kun je met spots een leuk effect creëren door ze niet direct op voorwerpen te laten schijnen. Indirect licht brengt sfeer en geeft de ruimte een moderne uitstraling.

Plafonnieres van Verlichtingspecialist

Plafonnieres zijn lampen die een diffuus licht kunnen geven. Voor in de badkamer zijn deze lampen ideaal. Bij Verlichtingspecialist.nl zijn er plafonnieres beschikbaar in verschillende maten en soorten. Deze lampen zijn neutraal en passen bij elke inrichting. Toch geven ze veel sfeer aan een badkamer, omdat het type licht dat ze uitstralen zacht van aard is. Zou je toch een wat meer uitgesproken lamp voor aan het plafond van je badkamer willen? Verlichtingspecialist.nl heeft veel soorten lampen in het sortiment die goed bij de stijl van jouw badkamer passen. Niet goed? Verlichtingspecialist.nl geeft je het geld terug als je de lamp terugstuurt. 

Hanglampen

Een hanglamp is een type verlichting die meer aanwezig is dan spots, ingebouwde lampen of plafonnieres. Het ontwerp is meer uitgesproken en deze vorm van verlichting neemt vaak best wat ruimte in. Hanglampen zijn daarom ideaal in de gezellige ruimtes van het huis, zoals boven een tafel in de woonkamer. Hanglampen geven soms wat minder licht dan bijvoorbeeld een LED spot, dus boven het keukenblad is een hanglamp minder ideaal. Hanglampen zijn in staat de stijl van je huis en inrichting goed te complimenteren, omdat ze in veel verschillende stijlen ontworpen zijn.