Jordaan Uitmarkt
Image default
Aanbiedingen

Een goede hartslag, magnesium voor een gezond hart

Een goede hartslag, magnesium voor een gezond hart

Wat is een goede hartslag?

Je hartslag is het aantal slagen van je hart per minuut. Een normale hartslag in rust zou tussen de 60 en 100 slagen per minuut moeten liggen, maar dat kan van minuut tot minuut verschillen.

Je leeftijd en algemene gezondheid kunnen je hartslag ook beïnvloeden, dus het is belangrijk te onthouden dat een ‘normale’ hartslag van persoon tot persoon kan verschillen. Je weet nu dus het antwoord op de vraag, wat is een goede hartslag. 

 

Waarom moet ik mijn hartritme controleren?

Omdat je nu al weet; wat is een goede hartslag, is het goed om deze controleren. Wanneer je je pols controleert, kunt je ook nagaan of je hartritme regelmatig of onregelmatig is. Een onregelmatig hartritme kan worden veroorzaakt door een aantal hartritmestoornissen – de meest voorkomende is boezemfibrilleren, waardoor mensen een hoger risico lopen op een beroerte. Als je atriumfibrillatie hebt, is de kans groter dat zich in het hart bloedstolsels vormen, en als er een uit het hart wordt gepompt en naar de hersenen gaat, kan deze de bloedtoevoer afsluiten en een beroerte veroorzaken. Anticoagulantia kunnen dat risico verminderen.

Je kunt je arts vragen uw hartritme te controleren, of je kunt het zelf thuis controleren. Als je nieuwe symptomen krijgt of vermoedt dat je pols onregelmatig is, laat het je arts weten.

 

Wanneer een arts raadplegen over uw hartslag

Als een hogere hartslag het gevolg is van stress of het gebruik van veel alcohol of cafeïne, is dat meestal geen reden tot paniek. Deze situaties rechtvaardigen echter wel een gesprek met uw arts, omdat deze met je kan bespreken hoe je het best jouw levensstijl kunt aanpassen.

Ondertussen kunnen ook volwassenen zonder een acute aandoening die een verhoogde hartslag kan veroorzaken, contact opnemen met hun arts als hun hartslag in rust een paar dagen boven de 100 slagen per minuut blijft.

Als de hartslag langer dan een paar dagen aanhoudend verhoogd is en er is geen duidelijke oorzaak die dat kan verklaren, dan is dat het moment om met je arts te praten.

 

Wat is magnesium?

Als het op mineralen aankomt, is magnesium echt geweldig. Veel mensen associëren deze voedingsstof, die je kunt vinden in voedingsmiddelen variërend van noten en zaden tot fruit en granen, met gezonde hersenen en een opgewekte stemming.

Het lichaam heeft magnesium nodig voor meer dan 300 essentiële biochemische reacties. Uw lichaam maakt dit mineraal niet zelf aan, en u krijgt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet alleen via de voeding binnen, dus is het belangrijk een oraal magnesiumsupplement te gebruiken om alle hart- en vaatvoordelen van dit mineraal te verkrijgen.

Magnesium speelt namelijk een rol bij elke hartslag: het hart slaat wanneer calcium de hartspiercellen binnendringt en de vezels doet samentrekken; ondertussen helpt magnesium deze vezels te ontspannen.

 

Waarom is magnesium goed voor het hart?

Magnesium is een belangrijk mineraal voor de gezondheid van het hart met een breed scala aan hart ondersteunende voordelen. Het zorgt dus ook voor een goede hartslag.

Als je een gezonde hartslag wilt ondersteunen, dan is magnesium hét mineraal voor jou. Magnesium helpt de hartspieren ontspannen, zodat je hart goed kan kloppen. Magnesium helpt ook bij het transport van kalium en natrium door de celmembranen, wat een gezond hartritme bevordert en de algehele gezondheid van hart en bloedvaten ondersteunt.