Jordaan Uitmarkt
Image default
Woningen

Waarom gaat mijn koffiezet apparaat zo snel stuk?

De een drinkt meer koffie dan de andere, dat is wel duidelijk. Waar sommigen genoeg hebben aan een bakje bij het ontbijt zijn er anderen die er geen genoeg van kunnen krijgen. Helemaal nu we met z’n allen thuis aan het werk zijn kan dit voor problemen zorgen voor de grootgebruiker. Door al dat koffie zetten is de kans namelijk groter dat je koffiezet machine kapot gaat. In dit artikel gaan we in op enkele andere oorzaken.

 

  1. Onderhoud

Onderhoud is heel belangrijk. Dat geldt natuurlijk voor je gezondheid, maar ook voor al je huishoudelijke apparaten zoals je koffie machine. Zorg ervoor dat het in ieder geval altijd schoon is. Dat je om de zoveel tijd even reinigt met heet water zonder koffie en dat je alle onderdelen zo nu en dan even in de week legt. Helemaal bij de grootgebruiker met filterkoffie kan het na verloop van tijd lijken alsof je machine gemaakt is van koffie. Al die losse koffie blijft gemakkelijk aan je machine plakken en zorgt ervoor dat er sneller iets kapot kan gaan.

 

  1. Ontkalken

In ons water zit kalk, daar ontkomen we niet aan. Het is daarom belangrijk dat je je machine eens in de zoveel tijd ontkalkt. Hiervoor kun je spul kopen en samen met heet water door je machine laten lopen. Beter nog is echter het voorkomen van kalkaanslag. Dit kun je eenvoudig doen door een waterontharder te installeren op je waterleiding. Dit klinkt heftig, maar is gemakkelijk te doen in ieder huishouden. 

 

Het enige wat je nu nog moet doen is het kopen van zo’n ontkalker. Via de volgende link vind je een vergelijking tussen de Alpenwater Pro test met de Aquamag 7000. Meer handige vergelijkingen om je te helpen met je keuze vind je op deze website. Vaak moet je vooraf een investering doen welke zich op termijn terug zal betalen in een koffiezet apparaat dat langer mee gaat.

 

Gerelateerde artikelen

WIJ ZIJN een investerings- en bouwbedrijf, wiens activiteiten gericht zijn op de vastgoedmarkt.

GROHE doucheset nodig? Let dan hierop!

Zo kies je gemakkelijk de juiste plug voor je muur