Jordaan Uitmarkt
Image default
Woningen

Op zoek naar de beste mok? 2 tips!

Er zijn verschillende mokken te koop bij HK Living. Ze zijn er in verschillende maten, vormen en materialen. Het kan een uitdaging zijn om de beste mok te kiezen uit al deze beschikbare opties. We hebben een gids opgesteld die je kunt gebruiken om de meest ideale mok te vinden. Op deze manier zul je zeker een onvergetelijke drink ervaring hebben. Lees verder!

Leer de materialen kennen

De drie populairste materialen voor een HK Living mok zijn metaal, glas en keramiek. Elk van deze materialen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het meest gangbare materiaal voor mokken is keramiek. Ze zijn vaak goedkoop. Bij een hardhandige schoonmaak of blootstelling aan hete vloeistoffen of gootstenen kunnen ze echter breken of afbrokkelen. Zowel de magnetron als de vaatwasser zijn echter geen probleem voor keramische mokken. Glazen mokken daarentegen zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen, afmetingen en stijlen. Je kunt de kleur en zuiverheid van de drank zien. Om deze reden houden veel mensen van glazen mokken. De laagjes schuim van een lekkere koffie zien er immers mooi uit. De meeste glazen mokken zijn echter te licht of te delicaat voor intensief dagelijks gebruik. Glas geleid daarnaast geen warmte, dus het houdt de drank niet lang warm. Daarom zijn er borosilicaatglas mokken. Voor langdurig gebruik is borosilicaatglas namelijk de beste keuze. Het barst niet wanneer het wordt blootgesteld aan intense hitte of kou. De dubbelwandige constructie biedt een uitstekende thermische isolatie. De drank blijft dus langer op temperatuur. Deze mokken zijn mooi om te zien en eenvoudig te stapelen in de kast. Een ander geschikt materiaal voor mokken is roestvrij staal. Ze zijn sterk, isolerend en van nature roestvrij. Metalen mokken kunnen echter niet in de vaatwasser, dus je bent meer tijd kwijt aan het reinigen van deze mokken.

De verschillende formaten mokken

De meest populaire maat van een mok is 350ml. In de meeste restaurants en cafés is dit de typische maat. Afhankelijk van hoe sterk men de koffie drinkt, heeft een doorsnee persoon misschien maar 200 tot 250 ml nodig. Als je maar één kopje wilt of je koffie langzaam drinkt, kun je dus een kleinere mok gebruiken. Bovendien werken kleinere mokken het beste voor zelf gezette koffie omdat ze eenvoudig bij te vullen zijn. Als je van plan bent om de mok onderweg te gebruiken, is een grotere mok geschikter. De hoogte van de mok van de bodem tot de rand is een andere factor om rekening mee te houden. In een hogere mok kan zich meer schuim vormen, wat de smaak ten goede komt. Hogere mokken zijn echter niet handig voor mensen die slechts een paar slokjes willen hebben zoals bijvoorbeeld bij een espresso.