Jordaan Uitmarkt
Image default
Woningen

Dit zijn de leukste lampen voor boven de eettafel

Boven je eettafel en in de rest van de woonkamer heb je natuurlijk verlichting nodig. Er zijn veel verschillende soorten lampen waar je uit kunt kiezen. Het is belangrijk om lampen te kiezen die goed bij het interieur passen. Hiermee zorg je voor een mooi geheel in je huiskamer. Net als andere meubelstukken voor in huis zijn lampen ook verkrijgbaar in verschillende stijlen. Boven een eettafel is het handig om een plafondlamp te monteren. Hierbij is het erg belangrijk om rekening te houden met de vorm en lengte van je tafel. In deze blog lees je meer over de verschillende stijlen die er zijn op het gebied van verlichting voor boven de eettafel. 

Industriële lampen

Wanneer je een huiskamer of eetkamer hebt met een robuuste en industriële stijl zijn er verschillende soorten plafondlampen die hierbij passen. Bij een industriële stijl wordt er vaak gebruik gemaakt van materialen zoals ijzer en metaal. De kleuren die je vaak terugziet in deze stijl zijn zwart en koper. Tegenwoordig worden er veel plafondlampen gemaakt in deze stijl. Vaak zijn dit twee of meerdere lampen naast elkaar met een ijzeren kap. Dit soort lampen zijn vaak aan elkaar gemaakt door middel van zwart metaal of draad. Dit zorgt voor een robuust en industrieel effect. Industriële lampen passen goed bij houten eettafels.

Lampen met glazen bollen

Als je een warme en rustige huiskamer hebt met veel zachte kleuren dan past een plafondlamp met glazen bollen hier goed bij. Glazen bollen zijn vaak in meerdere kleuren verkrijgbaar. De kleur van het glas kan namelijk transparant of lichtbruin zijn. Glazen bollen van gekleurd glas geven vaak extra warmte en sfeer. Vaak zijn deze lampen gemaakt van messing of aan elkaar verbonden met een zwart stalen frame. Plafondlampen met een of meerdere glazen bollen zijn passend in veel verschillende interieurstijlen.

Minimalistische lampen

Wanneer je houdt van minimalisme en een lamp boven de eettafel wilt die niet te veel ruimte in beslag neemt is het verstandig om te kiezen voor een minimalistische plafondlamp. Vaak zijn dit soort lampen recht en eenvoudig. Het kan ook een ronde lamp zijn met een minimalistische vormgeving. Vaak hebben dit soort lampen een abstracte vorm en is het frame vrij dun en subtiel. Bij minimalistische lampen wordt er vaak gebruik gemaakt van led verlichting. Een minimalistische plafondlamp voor boven de eettafel past goed in een scandinavisch interieur en bij een eettafel met smalle poten en een dun tafelblad.