Jordaan Uitmarkt
Image default
Bedrijven

Tips om de veiligheid op de trampoline te waarborgen

Een trampoline in de voortuin of achtertuin staat garant voor uren speelplezier voor jong en oud. Zelfs kinderen die al jaren in de puberteit zitten, vinden het nog leuk om zo hoog mogelijk te springen op de trampoline. Oudere kinderen zijn zich ervan bewust dat ze voorzichtig moeten zijn, maar jongeren kinderen hebben dit inzicht nog niet. Om ook hun veiligheid te garanderen geven we in dit artikel enkele tips.

 

Kies en gebruik de juiste apparatuur

Trampolines zijn tegenwoordig ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van je gezin. Peutertramplines zijn bijvoorbeeld heel anders ontworpen dan trampolines voor kinderen in de volgende leeftijdsgroep. De verschillende maten en vormen zijn ontworpen voor bepaalde leeftijdsgroepen en functies. Het is daarom een wijs besluit om goed onderzoek te doen naar de trampoline die het beste past bij de behoeften van je gezin. Dit zal de veiligheid ten goede komen.

 

Volg alle richtlijnen in de handleiding

Volg alle instructies van de fabrikant. Als er specifieke instructies worden gegeven voor de montage, moeten deze worden opgevolgd om de veiligheid en levensduur van uw producten te garanderen. Ook als er richtlijnen zijn zoals gewichtsbeperkingen, dan moeten deze worden opgevolgd. De handleiding moet ter controle worden bijgehouden als u om welke reden dan ook een onderdeel van het apparaat moet vervangen of het om welke reden dan ook opnieuw moet monteren.

 

Kies de beste locatie

Waar je trampoline wordt geplaatst, is belangrijk voor de veiligheid en het optimale gebruik. Er mag geen hinder zijn van stroomleidingen of bomen boven het apparaat. De zijkanten moeten ook een vrije ruimte hebben die vrij is van gevaarlijke objecten. Het plaatsen van uw trampoline op vlak terrein is bovendien een geweldige manier om veiligheid en plezier te verzekeren.

 

Gebruik altijd veiligheidsnetten en beschermranden

Veel goede trampolines hebben tegenwoordig een aantal van de noodzakelijke veiligheidsaccessoires zoals een veiligheidsnet trampoline of een trampoline randkussen. Als ze niet worden meegeleverd, zorg er dan voor dat u de veiligheidsuitrusting die voor uw model is ontworpen, koopt, installeert en gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Beginnersfouten op de tennisbaan

Een boxspring is de perfecte aankoop

Leven met HSP