Jordaan Uitmarkt
Image default
Meubels

Hoe fleur ik eenvoudig mijn tuin eenvoudig op?

De lente komt er weer aan. Kijk jij ook zo uit naar lekker luieren in de tuin? Alleen of borrelend met vrienden. Vaak mag er na de winterperiode wel het een en ander gebeuren om de tuin weer gebruiksklaar te maken. Heb je die steigerhouten loungeset na jaren weer eens in de lak gezet? Of staat er juist niks behalve een ​​houten tafel in de tuin en ben je toe aan verandering? Met deze tips fleur jij je tuin eenvoudig op! 

Kies je stijl

Bedenk voordat je een houten tafel of accessoires gaat kopen wat voor stijl je wilt creëren. Hou je juist van een beach vibe met veel schelpen of ga je liever voor een retro look? Inspiratie nodig? Kijk dan eens op Pinterest en doe leuke tuininspiratie op! 

Zorg voor gezelschap

Het ultieme geluid van de lente is toch wel het geluid van fluitende vogeltjes. Met vogeltjes in de tuin wordt deze bovendien vanzelf al een stuk gezelliger. Vogels zijn niet alleen leuk om naar te luisteren maar ook leuk om naar te kijken. Wil je ze graag naar de tuin lokken? Zoek dan een leuk vogelhuisje uit die je aan de schutting of bijvoorbeeld aan de boom kan hangen en zet een voederschaaltje neer. Binnen de kortste keren zal jouw tuintje veranderen in een fluitend vogelparadijsje. Daarnaast zijn vogels ook nog eens een handig middel om op een natuurlijke manier van je slakken en muggen af te komen. Twee vliegen in één klap dus!

Ga voor kleur

Nu je de tuinmeubels weer tevoorschijn haalt, is het verstandig om deze voor het nieuwe seizoen aanbreekt te voorzien van een nieuwe laag lak, zodat deze er weer tegenaan kunnen. Ben je toe aan nieuwe kussens voor op de tuinstoelen? Kies dan een vrolijke kleur daar fleurt je tuin gelijk van op!

Verlichting

Verlichting in de tuin kan soms erg lastig zijn om uit te kiezen. Waar hang je het op? En waar haal je de elektriciteit vandaan? Met kleine draagbare lampen is dit probleem eenvoudig opgelost. Je neemt deze bovendien overal mee naartoe, bevestig een aantal haken en je kunt ze ophangen waar je maar wilt. Maar ook met kaarsen kun je veel licht creëren. En ga je voor citronella kaarsen, dan zal je ook gelijk een stuk minder last van muggen en wespen hebben. Op deze manier eet je ook in de wespen maanden ongestoord buiten. Niet alle zomeravonden zijn even zwoel in ons kikkerlandje, wil je toch graag buiten blijven zitten? Dan zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten vuurkorven te krijgen. Op deze manier stook je veilig een fikkie en zit je naast warm ook nog eens sfeervol in de tuin!