Jordaan Uitmarkt
Image default
Bedrijven

Beginnersfouten op de tennisbaan

Als je onlangs bent begonnen met tennissen en je merkt dat het nog niet helemaal lekker loopt, moet je snel doorlezen. De kans is namelijk groot dat je een of meerdere beginnersfouten maakt die we in dit artikel gaan bespreken. Het zal misschien een teleurstelling zijn dat je met het duurste tennis racket en de duurste tennisschoenen heren nog geen Roger Federer bent. Je zult dus echt de komende beginnersfouten voorkomen, wil je echt beter worden.

 

Niet naar de bal kijken

Het klinkt misschien erg vanzelfsprekend, maar niet iedere beginnende tennisser doet dit meteen. Je moet meer op de bal letten dan dat je nu doet. Als je dat niet doet, maak je het jezelf onnodig lastig. Als je namelijk goed op de bal let, kun je beter inschatten waar deze zal landen en zal je vaker op tijd op de goede plek staan om de bal terug te slaan.

 

Stressen om dubbele fouten

Het kan voor sommige spelers, niet alleen beginnende spelers, enorm lastig zijn om goed te serveren. Het zal dan ook ongetwijfeld gebeuren dat je dubbele fouten gaat maken. Veel spelers gaan dan stressen, maar dit is helemaal niet nodig. Probeer het volgende keer gewoon opnieuw. Als je echt moeite hebt met serveren, kun je altijd beter langzaam serveren. Je kunt namelijk beter langzaam in serveren dan snel uit.

 

Backhand vermijden

Veel beginnende spelers zijn bang om hun backhand te gebruiken. Ze rennen dan veel verder door om zo geforceerd met hun forehand te kunnen blijven slaan. Dit kan goed gaan, maar vaak komt de bal dan helemaal niet waar ze hem hadden willen hebben. Het is veel beter om gewoon een tweehandige backhand te slaan. Het vasthouden met twee handen is erg belangrijk, want zo kun je de bal beter richten en gebruik je een goede techniek.

Gerelateerde artikelen

Hoe werkt een mobiele verdampingskoeler?

3 soorten animatie

Bestel gemakkelijk en snel een staafmagneet