Jordaan Uitmarkt
Image default
Vervoer en transport

Verhuizen naar Helmond

Veel mensen maken steeds vaker de keuze om naar Helmond te verhuizen. Dit omdat Helmond een goede stad is om in te ondernemen. Vanwege de gunstige ligging is Helmond aantrekkelijk voor vestiging en groei van bedrijven, zo ligt Helmond ook in de brainport regio. Er is bovendien een hoge mate van verbinding en betrokkenheid in Helmond, zowel tussen inwoners onderling, als tussen de mix van bedrijven, inwoners en gemeente. Eeuwenlang werd Helmond het centrum van de textiele nijverheid genoemd en in de negentiende eeuw werd dat zelfs een ware industrie. Ook nu merk je dat nog, met de grote Vlisco-fabriek midden in de stad en die van Raymakers aan het kanaal. Verder staat Helmond ook bekend om een aantal landmerken. Denk aan de kubuswoningen op het Speelhuisplein en aan de Kasteel-Traverse.

 

Verhuis tips

Wanneer je hebt besloten om te verhuizen naar Helmond zijn er een paar handige verhuis tips. Denk er bijvoorbeeld aan om een verhuisbusje te huren in Helmond, dit is handig en dicht in de buurt. Nog meer tips voor het verhuizen. Meet grote spullen zoals een bank, koelkast en tafel op en bekijk of hij door de deur kan. Het kan erg frustrerend zijn als je achteraf er achter komt dat het niet past. Ook is het handig om tijdig te weten of je een verhuislift nodig hebt om spullen door het raam te laten vervoeren. Bedenk ook alvast waar je alles neer gaat zetten in het nieuwe huis. De inrichting kan natuurlijk nog veranderen, maar plan van tevoren waar alles komt te staan. Dit kun je dan meteen doorgeven aan de verhuizers, zodat alle spullen meteen op de juiste plek komen te staan. Kasten en lades dienen tijdens het verhuizen zoveel mogelijk leeg te zijn. Lichte items kun je gewoon in de lades laten liggen. Bij het verhuizen van kasten kun je deze het beste inwikkelen met beschermfolie. Dit voorkomt dat deurtjes en lades niet open gaan tijdens het sjouwen.

Wat gaat vaak mis?

Tijdens het verhuizen worden vaak dezelfde fouten gemaakt. Het is handig om alle boeken van de boekplank bij elkaar te hebben, maar het is niet handig als er 3 of 4 dozen vol zitten met boeken en dat je deze dozen niet krijgt opgetild. Probeer boeken zoveel mogelijk te verdelen over de verschillende dozen, zo wordt alles ook makkelijker naar het verhuisbusje getild.

https://autoverhuurdemulder.nl/verhuisbus-huren-helmond/