Jordaan Uitmarkt
Image default
Onderwijs

Met deze muziekactiviteiten voor CKV zit je altijd goed

Onze favoriete muziekactiviteiten

Culturele Kunstzinnige Vorming is een ontzettend breed vak waar ontelbaar veel kunstdisciplines onder vallen. En ook die kunstdisciplines zelf vallen weer uiteen in talloze specifieke verschijningsvormen. Als je bijvoorbeeld een muziekactiviteit gaat organiseren, duizelt het je al snel van de mogelijkheden. Vergeet niet om dan rustig adem te halen en te bedenken dat je niet echt verkeerd kunt kiezen. Iedere muziekactiviteit is de moeite waard! Dat wil niet zeggen dat wij niet een aantal favorieten hebben die in het bijzonder in de smaak vallen bij leerlingen van alle leeftijden en die ook aansluiten bij het lesprogramma van CKV. Zit je er klaar voor? Hier komen ze.

Rappen

Rappen is een superveelzijdige discipline. Het vraagt om gevoel voor ritme, voor taal, voor muziek. Maar het is ook een ontzettend maatschappelijk geëngageerd genre. Veel rappers gebruiken hun podium om aandacht te vragen voor prangende kwesties. In navolging van hun eigen rap-helden gaan de leerlingen zelf ook een rap schrijven over wat hen van het hart moet. En natuurlijk laten ze die rap aan het einde van de workshop ook aan iedereen horen. Zo, dat lucht op.

Streetbeats

Je hebt absoluut geen professionele muziekinstrumenten nodig om muziek te maken. Natuurlijk weet iedereen dat je ook altijd nog kunt zingen, maar bijna niemand weet dat je ook op oude jerrycans, vaten en tonnen een prachtig muziekstuk kunt spelen. Het enige wat je nodig hebt, is gevoel voor ritme en een aantal mede-muzikanten. Dat eerste is dan ook precies waar we tijdens de workshop aan gaan werken en met dat laatste zit het met een klas vol leerlingen sowieso al goed.

Lipdub

Een lipdub opnemen is stiekem best wel spannend. Het moet namelijk in één keer goed zijn. Als het niet in één take opgenomen is, dan is het geen echte lipdub meer. In opperste concentratie playbacken de leerlingen het gekozen nummer en voeren ze de choreografie die ze ingestudeerd hebben uit. Om daarna met ingehouden adem het resultaat terug te kijken natuurlijk!

https://www.kleinkunstig.nl

Gerelateerde artikelen

Volg een opleiding om te re-integreren op de arbeidsmarkt