Jordaan Uitmarkt
Image default
Onderwijs

Volg een opleiding om te re-integreren op de arbeidsmarkt

Werkzoekenden die al langere tijd thuis zitten hebben de mogelijkheid om een re-integratie opleiding bij Fabius Opleidingen te volgen. Het is altijd goed om je verder te ontwikkelen of om je om te scholen als het in je eigen vakgebied niet lukt om een baan te vinden. Jij vergroot jouw kennis en je vaardigheden en bij werkgevers kom je gemotiveerd over. Dit zijn allemaal factoren die bijdragen aan het makkelijker vinden van een baan. Dit geldt ook voor herintreders di terug keren op de arbeidsmarkt.

Ervaring met re-integratie

Fabius Opleidingen heeft een jarenlange ervaring met het aanbieden van onderwijs aan mensen die willen re-integreren op de arbeidsmarkt. Er wordt dan ook samen gewerkt met het UWV, gemeenten en andere instanties die werkzoekenden helpen om aan een baan te komen. Ook het bedrijfsleven is op de hoogte van de goede opleidingen die Fabius biedt dus staan eerder open om in gesprek te gaan met een kandidaat die een diploma van Fabius heeft behaald. Ben je aan het einde van je re-integratie opleiding beland, dan heb je de keuze om de opgedane kennis via een stage in de praktijk te brengen.

Verschil standaard- en re-integratie opleiding

In principe is er geen verschil in de lesstof die wordt behandeld. Bij beide opleidingen doe je dezelfde kennis en vaardighedenop. Het grote verschil zit hem in de duur van de opleiding. Daar een standaardopleiding één keer per week een bijeenkomst op school biedt, wordt er bij een re-integratie opleiding twee dagdelen per week onderwijs gegeven. Daarmee kan je dubbel zo snel een diploma behalen met een re-integratie opleiding. Als voorbeeld de opleiding voor Receptioniste/Telefoniste duurt normaal gesproken 6 maanden maar in het kader van een re-integratie heb je na 3 maanden je diploma al behaald. Des te sneller kan je aan de slag bij een werkgever.