Jordaan Uitmarkt
Image default
Toerisme

Verken de Jordaan tijdens uw verblijf in Amsterdam

De Jordaan is een buurt in Amsterdam. Het is de thuisbasis van vele grachten en prachtige gebouwen, en wordt door sommige Amsterdammers het mooiste deel van de stad genoemd. Als u een bezoek brengt aan de Jordaan, zorg er dan voor dat u een van deze aandachtspunten bezoekt:

Anne Frank huis

Dit museum is een van de meest bezochte musea in Amsterdam. Het is de plaats waar Anne Frank haar dagboek schreef, en is omgebouwd tot een museum om de duizenden slachtoffers tijdens WO II te herdenken

De Westerkerk

De Westerkerk is een 17de-eeuwse kerk in de Jordaan. Ze is bekend om haar mooie architectuur en haar carillon, een muziekinstrument dat in een toren is ondergebracht en in een groot deel van de stad te horen is.

Markten in de Jordaan

In de Jordaan zijn verschillende markten, waaronder de Bloemenmarkt, de Noordermarkt, en de Lindenmarkt. Deze markten zijn een geweldige plek om streekproducten, bloemen, handwerk en meer te vinden.

Het Jordaan Museum

Het Jordaan Museum is gewijd aan de geschiedenis van deze buurt. Het is ondergebracht in een oude kerk en bevat veel artefacten, foto’s en maquettes die het verhaal vertellen van hoe Amsterdam uitgroeide tot wat het nu is.

Muziek uit de Jordaan

De Jordaan staat bekend om zijn muziekscene, en er zijn verschillende gelegenheden waar je kunt genieten van live muziek van plaatselijke artiesten. Enkele van de populairste plaatsen zijn Brouwerij ’t IJ, Café de Engelbewaarder, en De Pianola.

Opname tv serie Baantjer

Een van de populairste Nederlandse TV series, Baantjer, werd in de Jordaan gefilmd. Als je een fan van de serie bent, of gewoon nieuwsgierig om te zien waar ze werd opgenomen, ga dan naar de filmlocaties en maak een wandeling door de buurt die de inspiratiebron vormde.

Kortom

Er zijn genoeg dingen te doen in de Amsterdamse Jordaan. Als je een charmante buurt zoekt om te verkennen tijdens je verblijf in Amsterdam, breng dan zeker een bezoek aan dit gebied.