Jordaan Uitmarkt
Image default
Entertainment

Wat is beerpong en hoe speel je het?

Wat is beerpong?

Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen, het woord beerpong. Wellicht bij uw kinderen, vrienden, familie of kennissen? Beerpong is namelijk een Engelse term voor een bekend drankspel wat enorm bekend is geworden in heel Nederland. In principe is beerpong een spel waarbij je zoals je al kon raden een spel speelt met bier. Dit is ook de voornaamste reden dat het zo bekend is onder jongeren, het is namelijk een drankspel. Dit spel wordt gespeeld met grote bekers gevuld met bier.

 

Hoe speel je beer pong thuis?

Beer pong wordt erg veel gespeeld thuis en op feestjes. Het is ook erg simpel om bierpong te spelen, het enige wat je nodig hebt zijn bekers, een tafel en pingpong balletjes. Je neemt een lange tafel van minimaal 1.80 meter en gaat tegenover elkaar staan. Ieder team of speler zet 10 bekers in een piramide vorm voor zich neer. Je gaat nu proberen omstebeurt om een balletje te werpen in de beker van jouw tegenstander. Wanneer jij de beker raakt zal de tegenstander deze beker bier op moeten drinken en uit het spel moeten halen. Het team of speler die als eerste alle bekers va de tegenstanders heeft geraakt wint! Het winnende team heeft de eer van beerpong masters gewonnen!

 

Waar kan ik beerpong spullen kopen?

Het ligt eraan wat jij wilt uitgeven wanneer je op zoek bent naar spullen voor jouw beerpong spel avond. Het goedkoopste is om enkel een setje bekers en balletjes te kopen en gebruik te maken van je eigen eettafel bijvoorbeeld. Maar, het kan soms zijn dat jouw eettafel thuis niet geschikt is voor beerpong door dat het blad niet vlak is. In dat geval kan jij kiezen voor een beerpong set met speelveld, hierbij rol je een speelmat over de tafel heen. Is dit naar jouw mening niet voldoende dan kan je voor het ultieme gaan, een beerpong tafel met verlichting erbij! Dit is echter ook de kostbaarste optie.