Jordaan Uitmarkt
Image default
Hobby en vrije tijd

Silent disco, in stilte het dak eraf

Burenruzie op het feestje

Een feestje wil nog wel eens gedoe met de buren opleveren. Zeker op een huisfeestje in een appartement of in de tuin van een rijtjeshuis wordt nog wel eens geklaagd over de harde muziek. Natuurlijk, als goede buur zet je netjes de muziek wat zachter, maar eigenlijk werd het net gezellig. De mensen begonnen te dansen en iedereen deed lekker mee op je vakkundig in elkaar gezette afspeellijstje. Een optie is natuurlijk om de buren uit te nodigen, maar als die geen zin hebben om te komen ben je al snel weer terug bij af. Een goede manier om de vrede in de straat te bewaren is een silent disco

Wat is een silent disco?

Een silent disco is, zoals de naam al doet vermoeden een disco maar dan in stilte. Dat gaat als volgt in zijn werk. Je creëert een signaal dat de muziek uitzendt, daar verbindt iedereen zijn koptelefoon en zo luister je allemaal tegelijk naar dezelfde muziek, alsof de muziek keihard door de speakers knalt, maar dan zonder burenruzie.

Hoe regel ik een silent disco?

Een silent disco is prima zelf te regelen. Via een service als mixcloud, kun je je eigen audiostream opzetten. Dan zorg je dat iedereen daarmee verbindt en dat ze dat gaan luisteren op hun koptelefoon. Dit heeft alleen wel een paar nadelen. Zo moet iedereen alles goed opgeladen hebben, want als je batterij leeg is, dan kun je niet meer meedoen. Ook kan het zijn dat de internetverbinding niet sterk genoeg is, waardoor de muziek voor mensen niet synchroon loopt, of zelfs uitvalt.

Een goed alternatief is een silent disco set huren. Een service als deze levert één of meerdere zenders die een sterk signaal levert en koptelefoons die zich automatisch met die zender verbinden. Dat scheelt een hoop gedoe en kost vaak minder dan 5 euro per persoon. 

Een goede buur…

Ga je dus binnenkort een keer een feestje organiseren. Denk dan ook aan de buren en overweeg eens een silent disco. Behalve het feit dat je anderen minder lastig valt met je feestje is het namelijk ook gewoon een hele grappige nieuwe ervaring.

Veel dansplezier!

 

https://silentdiscosethuren.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een gesloten bubbelenvelop stiekem open?

Essentiƫle fournituren: de drukknopen