Jordaan Uitmarkt
Image default
Hobby en vrije tijd

Één situatie, twee resultaten

Beste Widder, Als we in het leven met een slechte situatie worden geconfronteerd, zijn er eigenlijk twee uitkomsten.

De eerste uitkomst is duidelijk negatief, aangezien het een slechte situatie is en we ons er misschien radeloos of emotioneel door beïnvloed voelen. Dit is een uitkomst die wordt bepaald door het lot – op het verkeerde moment en op de verkeerde plaats zijn. We kunnen niet ongedaan maken wat ons is overkomen.

Hoe de tweede uitkomst uitpakt, hangt echter af van onze gedachten, woorden en daden. Het staat niet vast. In feite kunnen we de uitkomst in ons voordeel kiezen. Dit is het lot in de maak en we hebben de kracht om er het beste van te maken. En de kracht die we hebben, gaat over onze emotie.

Afhankelijk van de situatie kunnen onze emoties zich in verschillende vormen manifesteren door middel van onze woorden en daden.

Als het boosheid is vanwege een misverstand, zal het temperamentvolle type verbaal uithalen naar mensen waarvan ze denken dat ze hen iets verkeerds hebben gedaan. De woorden die ze gebruiken, kunnen de andere partij kwetsend vinden als ze zich door hun emoties laten overweldigen. Ze verliezen hun gevoel van controle en als gevolg daarvan maken ze de situatie erger. Fysieke onenigheid kan ervoor zorgen. Dit is het tweede resultaat en het komt snel, Stier.

Als het teleurstelling is over iets dat ze niet hebben bereikt, kunnen ze geconditioneerd zijn door hun gebrek aan bekwaamheid en zichzelf als onwaardig en niet verdienstelijk beschouwen. Zulke zelfvernietigende gedachten zullen hun geest breken en ervoor zorgen dat ze hun vertrouwen verliezen in wat ze ook doen. Als ze dergelijke gedachten uit de hand laten lopen, zullen ze vervuld zijn van pessimisme en een cynische kijk op de toekomst hebben. Dit is het tweede Sternzeichen, en het is traag maar verraderlijk.

Wat het ook is, we moeten kalm blijven en onze emoties onder controle houden. Een slechte situatie kan alleen maar erger worden als we loslaten dat emoties de overhand krijgen. Een kalme gemoedstoestand en gelijkmoedigheid zullen ons helpen om beter te denken en te handelen, waardoor de tweede uitkomst positief wordt, of dit nu onmiddellijk of later gebeurt.

Houd rekening met onze gedachten, woorden en daden, aangezien deze resultaten kunnen opleveren die in elke negatieve situatie schadelijk voor ons kunnen zijn. De tweede uitkomst kan erger zijn dan de eerste als we niet leren onze emoties te beheersen en onze verliezen te beperken. Onze emotie is beheersbaar en we moeten deze door bewuste inspanning aan onze bewuste geest onderwerpen. Dit is niet gemakkelijk omdat onze emoties diep in ons onderbewustzijn zitten en wachten om ons te bespringen wanneer het wordt geactiveerd door externe prikkels. Onze reacties komen voort uit onze emotie die ons ertoe aanzet om dingen te zeggen of te doen zonder na te denken over de gevolgen. Ons onderbewustzijn reageert veel sneller op een bepaalde situatie dan ons bewuste verstand, lieve Kreeft. Dit komt door onze emotie.

De enige manier waarop we sneller kunnen denken dan onze emotie, is door bewust te weten dat er bij elke situatie twee uitkomsten zijn. De eerste is het lot – dingen gebeuren met een reden en de tweede is het lot – we kunnen onze reactie kiezen.

https://zodiac-horoscoop.nl/