Jordaan Uitmarkt
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe maak je een gesloten bubbelenvelop stiekem open?

Het kan voorkomen dat je een gesloten bubbelenvelop moet openen zonder sporen achter te laten, of simpelweg om de envelop niet te beschadigen omdat je het nog wil verzenden. Toch zijn er manieren om in de envelop te komen zonder dat je de envelop beschadigd. In deze blog lees je over een aantal life-hacks voor het openen van gesloten bubbelenveloppen.

 

Hete stoom

Door water te koken met een theeketel. Als het water is aan het koken komt er stoom uit de tuit van de ketel. Als je de bubbelenvelop boven deze stoom houdt zal de lijm zacht worden waardoor je het kunt openen zonder dat het scheurt. De envelop zal niet scheuren, wat is het een redelijk rommelige methode omdat het papier krom kan trekken. Wil je dat de envelop er als nieuw uitziet, is deze methode niet aan te raden.

 

Scherp mesje

Door gebruik te maken van een envelopopener kan de flap van de envelop geopend worden. De envelop moet hiervoor wel zo plat mogelijk op een harde ondergrond liggen. Het is belangrijk dat dit zo langzaam mogelijk gedaan wordt, zodat de envelop niet per ongeluk begint te scheuren. Snelheid is belangrijk bij deze methode, want door te langzaam te snijden zal de lijm opnieuw beginnen te sluiten.

 

Afkoelen in de vriezer

Dit kan voor sommige klinken als de meest rare methode om een envelop te openen zonder deze te beschadigen. Wanneer de bubbelenvelop een bepaalde tijd in de vriezer heeft gelegen zullen de lijmdelen kun plak verliezen, bij ontdooien zal de lijm wel weer plakkerig worden.  

https://luchtkussengigant.nl/type/bubbel-envelop/

Gerelateerde artikelen

Silent disco, in stilte het dak eraf

Essentiƫle fournituren: de drukknopen