Jordaan Uitmarkt
Image default
Aanbiedingen

Hoe richt je een kantoor circulair in?

Hoe richt je een kantoor circulair in?

Circulariteit wordt een steeds belangrijker topic in de hedendaagse bedrijfsvoering, daarom zal hier ook op gelet moeten worden tijdens de inrichting van een kantoor. Er kan bij elke ruimte op circulariteit gelet worden en van bouw tot styling. Kortom, circulariteit wordt steeds belangrijker en meer aanwezig.

 

Wat houdt een circulaire inrichting in?

Circulariteit en duurzaamheid zijn twee woorden die je steeds vaker en vaker hoort, maar wat houden deze begrippen nou in. En wat houden ze in op gebied van kantoorinrichting? Bij een duurzame inrichting wordt er ingericht met circulaire principes, dat wil zeggen dat de meubels tijdens de inrichting gemaakt zijn van gebruikte materialen en producten. Wanneer de inrichting hernieuwd moet worden zullen deze producten hergebruikt kunnen worden en hoeven dus niet weggegooid te worden. Op deze manier heeft kantoorinrichting een kleinere impact op het klimaat.

 

De voordelen van duurzame inrichting

Zoals eerder aangegeven is het circulair inrichten van een kantoor erg duurzaam. Dit komt enerzijds omdat er minder nieuwe items geproduceerd hoeven te worden, omdat je reeds gebruikte spullen opnieuw gebruikt. Daarnaast hoeven er ook niet extra grondstoffen gewonnen te worden om nieuwe spullen te maken, dit proces kost normaal gesproken veel energie maar dit voorkom je nu. De uitstraling van een kantoor met duurzame meubels is ook erg positief, dit spreekt veel (potentiële) klanten aan. Ook zorgen de duurzame producten voor een verbeterde gezondheid van werknemers, omdat deze producten gemaakt zijn om langer mee te gaan zijn ze vaak beter voor de nek en rug.

 

Voorbeelden van een duurzame inrichting

Het meubilair is misschien wel het makkelijkste deel van de werkplek om duurzaam in te richten. Neem bijvoorbeeld een bureaustoel, vaak functioneert de stoel nog perfect maar is er alleen nieuwe stoffering nodig. Zo voorkom je dat er een heel nieuw frame voor de stoel geproduceerd moet worden. Andere voorbeelden voor hernieuwbaar meubilair zijn kasten, stoelen, tafels en bureaus. Bij deze meubels wordt gecheckt op schade en waar nodig is zal er nieuwe lak aangebracht worden. Toch liever nieuwe meubels? Dat kan ook. Zo zijn er een groot aantal fabrikanten die nieuw meubilair produceren met hoge duurzaamheid. Zij maken meubilair dat lang mee kan, of wat gemakkelijk een tweede leven kan krijgen. Zo heb je nieuw meubilair op kantoor, maar draag je ook bij aan een circulaire samenleving.

 

Vind de juiste kantoor handel

Nu het wel duidelijk lijkt te zijn dat een duurzaam interieur een verstandige keuze is, wordt het tijd om de juiste partner te vinden voor de inrichting van het kantoor. Vraag gerust na wat de mogelijkheden zijn op het gebied van duurzaamheid

 

https://katoprojecten.nl/