Jordaan Uitmarkt
Image default
Dieren

Hoe lang leven vliegen?

Vliegen zijn een van de meest voorkomende insecten in onze leefomgeving. Ze kunnen behoorlijk irritant zijn en het is dan ook begrijpelijk dat mensen op zoek gaan naar manieren om vliegen buiten te houden. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door middel van vliegengordijnen. Maar waarom zou je eigenlijk moeite doen om vliegen buiten te houden? En hoe lang leven deze beestjes eigenlijk?

Om met het laatste te beginnen: de levensduur van een vlieg kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals temperatuur en voedselvoorziening. Over het algemeen leven huisvliegen gemiddeld tussen de 15 en 30 dagen. Dit lijkt niet heel lang, maar bedenk je eens hoeveel eitjes een vrouwtjesvlieg in haar korte leven kan leggen – wel tot 900 stuks! Dat betekent dat één vlieg binnen no-time kan uitgroeien tot een hele plaag.

Maar waarom zou je je druk maken over hoe lang vliegen leven? Het antwoord op die vraag is simpel: ze verspreiden ziektes. Vliegen komen namelijk overal waar ze maar kunnen bij voedselbronnen en afval terecht, inclusief dingen als mest en rottend vlees. Hierdoor kunnen zij bacteriën verzamelen op hun poten en lichaam, waarna ze deze weer verspreiden op alles wat ze aanraken – inclusief jouw eten.

Als je er even bij stilstaat, is het dus best griezelig dat vliegen zo makkelijk ziektekiemen kunnen verspreiden. Dit is dan ook de reden dat het belangrijk is om vliegen buiten je huis te houden, vooral als je voedsel in huis hebt. Een van de makkelijkste manieren om dit te doen, is door middel van vliegengordijnen.

Vliegengordijnen zijn een soort gordijn gemaakt van dunne stroken plastic of gaas die opgehangen worden voor deuropeningen en ramen. Ze laten lucht door en bieden toch bescherming tegen vliegen en andere insecten die naar binnen willen komen. Het grote voordeel van vliegengordijnen is dat ze effectief zijn zonder dat er chemische bestrijdingsmiddelen nodig zijn.

Er zijn verschillende soorten vliegengordijnen beschikbaar, variërend van eenvoudige transparante gordijnen tot meer decoratieve varianten met afbeeldingen of patronen erop. Sommige gordijnen hebben zelfs magnetische sluitingen waardoor ze automatisch dichtvallen nadat iemand erdoorheen gelopen is.

Kortom: als je geen fan bent van insecten in je huis, dan kan het kopen van een vliegengordijn een goede oplossing zijn. Niet alleen zijn ze effectief in het buitenhouden van vliegen en andere insecten, ze hebben ook nog een aantal andere voordelen. Of je nu kiest voor een eenvoudig transparant gordijn of juist iets meer decoratiefs, er is altijd wel een vliegengordijn dat past bij jouw smaak en behoeften.

https://www.vliegengordijnkopen.nl/