Jordaan Uitmarkt
Image default
Dieren

Ga goed voorbereid met je kat op stap

Meestal red je kat zichzelf wel. Jij kunt de boodschappen doen en de kat doet andere dingen. Soms is het echter nodig om samen op pad te gaan. Bijvoorbeeld als jij een weekendje weg moet en je kat ergens moet brengen. Ook een bezoekje aan de dierenarts is zo af en toe nodig en hiervoor moet je je kat vaak meenemen in de auto. De meeste katten zitten hier echter niet op te wachten, dus het is verstandig je kat niet normaal in de gordels te zetten. Hier schieten ze namelijk zo maar uit en dit levert gevaarlijke situaties op.

 

Hoe dat wel?

Gelukkig zijn wij niet de eerste die deze problemen voorzien hebben. Er bestaan daarom handige producten die je kunt gebruiken om je kat een beetje relaxed te kunnen verplaatsen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een katten reismand gebruiken voor onderweg. Dit is een mand waar je je kat in kunt plaatsen. Het is volledig afgesloten dus je kat kan er niet zomaar uit. 

 

In de auto in het bijzonder is dit heel handig. Sommige mensen zetten hun kat namelijk zomaar in de auto en dit kan gevaarlijke situaties op leveren als je kat bijvoorbeeld schrikt. Hierdoor kunnen ze wild worden en door de auto springen. Jij moet je concentreren op de weg en hebt geen tijd om op je kat te passen ondertussen. 


Springt je kat echter voor je of tussen de pedalen? Dan kan het echt gevaarlijk worden en dit wil je koste wat kost voorkomen. Een reismand voor een kat is niet zo duur en een zeer nuttige aankoop. Op online dierenwinkels zoals blijhuisdier.nl kun je een hoop verschillende manden vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet alleen een goed betaalbare mand krijgt, maar ook nog een waarmee je voor de dag kunt komen.