Jordaan Uitmarkt
Image default
Groothandel

Een waterontharder met onthardingszout is goed voor het milieu

Het milieu en duurzaam leven staan bij veel Nederlanders tegenwoordig hoog in het vaandel. Huizen worden energiezuiniger gemaakt en men probeert zijn ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Milieubewust leven start bij uw eigen huishouden. U kunt duurzame producten aanschaffen. U kunt werken met ecologische schoonmaakmiddelen. Maar u kunt ook kiezen voor een waterontharder. Hieronder kunt u lezen waarom een waterontharder goed is voor het milieu.

Minder energieverbruik

Een waterontharder zorgt ervoor dat uit water harde ionen, zoals calcium en magnesium, verwijderd worden, die zorgen voor kalkaanslag. Kalkaanslag is een vervelend iets, want het zorgt ervoor dat de warmte-elementen van uw huishoudapparaten minder goed werken, waardoor zij meer stroom vragen. Tevens verbruikt u op die manier meer schoonmaakmiddelen en andere chemische middelen, die zorgen voor afval wat schadelijk is voor het milieu. Er vinden door waterontharders minder aankopen plaats, minder productie van schoonmaakmiddelen en er is minder waterzuivering nodig. Met een waterontharder wordt kalkaanslag vermeden, omdat de ionen uit het water gehaald worden door harstkorrels. Deze korrels worden vervolgens door onthardingszout gezuiverd. Hierdoor verbetert de levensduur van de elektronische apparaten ook aanzienlijk, waardoor deze minder verwerkt en gerecycled hoeven te worden.

Is onthardingszout niet schadelijk?

Een waterontharder voert pekelwater bestaande uit regeneratiezout en water in kleine hoeveelheden af aan het rioolwater. Regeneratiezout is echter een afbreekbaar product, waardoor dit niet schadelijk is voor het milieu. Tevens worden een aantal onthardingszouten op een natuurlijke wijze gewonnen, zoals door indamping van zeewater. Onthardingszout koopt u bij doe-het-zelf-zaken of bij agrarische bedrijven, zoals H. van Namen B.V.

Milieu onbewust door…

Er zijn echter ook een aantal argumenten aan te dragen voor het niet milieubewuste karakter van waterontharders. Elke productie kost energie. Zo ook voor de fabricatie van waterontharders en de productie en zuivering van onthardingszout in zijn verschillende vormen. Tevens wordt het zout verpakt in plastic verpakkingsmateriaal wat schadelijk is voor het milieu. Als laatste moeten zowel waterontharders en onthardingszouten getransporteerd worden.

https://www.vannamen.nl/