Jordaan Uitmarkt
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je met het vermogen naar toe?

Waar moet je tegenwoordig met je geld of vermogen naar toe, is een vraag die veel mensen zich stellen. Denk er maar eens bijvoorbeeld aan dat de rente inmiddels voor bedragen boven het miljoen bij een aantal banken negatief is. Je betaald dus geld aan de bank om je geld daar te hebben staan. Dat is eigenlijk best wel gek. Het idee van een bank is eigenlijk dat je geld bij hun neerzet, wat zij dan investeren in projecten of dat andere mensen dat geld lenen en dat de bank daar meer geld voor krijgt. Zo krijg jij dan ook elk jaar rente over je geld. Dit is natuurlijk afhankelijk van of je het geld op een spaar- of betaalrekening hebt staan. Door de trend die er dus nu bij banken speelt is het interessant om te kijken naar wat je allemaal met het vermogen kunt doen.

De AEX

Je kunt er als vermogende voor kiezen om een deel van het vermogen te investeren in aandelen. Aandelen met een groot risico leveren uiteindelijk natuurlijk meer geld op dan aandelen die vrij stabiel zijn. Echter, geldt natuurlijk hier ook bij dat je de inzet kunt verliezen. Het eigenlijk een soort poker. Je doet met een bepaald bedrag en hoopt er aan het einde van de rit meer geld van te maken. Dit kun je bijvoorbeeld bij een bank doen. Zij zorgen er dan voor via bepaalde samengestelde pakketten dat jouw vermogen wordt ingezet op bedrijven die zich op een aandelenbeurs als de AEX bevinden. Het kan ook best leuk zijn om dit dan vervolgens te volgen. Dus eigenlijk net als poker.

Vastgoed

Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om te investeren in vastgoed. Het kenmerk van vastgoed is dat dit vaak stabieler en dus minder risicovol is dan beleggen. Je sluit je bijvoorbeeld aan bij een bedrijf dat vastgoed beheer doet en vervolgens ontvang je dan elke maand een deel van het bedrag wat een huurder betaald. Aan de andere kant kun je er natuurlijk ook zelf voor kiezen om een bijvoorbeeld een huis te koop in limburg. Zo heb je en het woongenot en het geld op een plek waar de waarde beter gewaarborgd blijft.

https://klement-rentmeesters.nl/vastgoedbeheer/