Jordaan Uitmarkt
Image default
Verbouwen

De grote voor- en nadelen aan het aanschaffen van een elektrische takel

Het klinkt altijd zo heerlijk als iets elektrisch wordt gemaakt. Je hoeft minder moeite te doen en het gaat allemaal automatisch. Maar sommige elektrische producten moet je ook zelf een beetje moeite in doen, anders gebeurt er niks. Een goed voorbeeld hiervan is een elektrische fiets. Maar daar gaan we het nu niet over hebben. We hebben het namelijk over een elektrische takel in het magazijn. Het klinkt ideaal dat je niets meer zelf omhoog hoeft te tillen, maar heeft het ook negatieve kanten? In deze blog belichten we beide kanten.

Jij hoeft het zware werk niet meer te verrichten

Het is inderdaad een feit dat als je met een elektrische takel gaat werken, je minder werk hoeft te verrichten dan vroeger. Eerst was het zo dat je via een groot touw en een bepaald mechanisme de producten op een pallet legde, vast maakte en daarna met het touw ging trekken om het omhoog te brengen. Maar met een elektrische takel hoef je de laatste stap helemaal niet te doen. De elektrische takel trekt zelf de pallet omhoog terwijl jij vanaf de grond kijkt en bestuurt waar hij heen moet. Het klinkt als een ideale wereld.

Het kost veel energie en moet snel opladen

De negatieve kanten van de elektrische takel zijn vooral te vinden bij het object zelf. Als de takel geen stroom heeft, dan heeft het weinig zin om deze te gebruiken. Dus het neemt erg veel stroom af en dat kost weer bakken aan geld. En nog een groot nadeel is dat na ongeveer een aantal uur fulltime in gebruik, moet deze opgeladen worden omdat de stroom op is. Dus dan moet je jouw productiviteit inruilen om de takel te laten werken.

Wat voor jou het beste is

Sommige ondernemers vinden het ouderwetse systeem met het touw een betere optie dan een elektrische takel. Maar tegenwoordig worden deze producten ook steeds beter en verder ontwikkeld. Binnen een aantal jaar zal de elektrische takel veel langer mee kunnen gaan dan eerst en veel meer gewicht kunnen tillen. Maar dat is een beslissing die jij moet nemen.