Jordaan Uitmarkt
Image default
Dienstverlening

Hoe vaak krijg je stroomstoringen?

Je krijgt niet eens heel vaak stroomstoringen door de apparaten zelf. Meestal zijn de externe stroomstoringen gedaan door mensen die meestal vuurwerk of iets anders in zo een apparaat doen. Vaak komen er ook stroomstoringen bij oud en nieuw. Je krijgt ongeveer zo een 2 stroomstoringen per jaar. Dat is niet eens heel veel. De hoogspanningsmasten kunnen dan misschien kapot zijn in de muur of een kabel is kapot gegaan in de grond. De elektriciens die kunnen zulke problemen wel best snel repareren, want de elektriciens die moeten best vaak in het algemeen stroomstoringen verhelpen. Ook komt ongeveer een keer in de 130 jaar een gasstoring. Een gasstoring duurt ongeveer zo een uurtje maar terwijl een normale stroomstoring wel best lang kan duren, want ze moeten eerst nog het probleem vinden en daarna nog het probleem oplossen.

Krijg je een vergoeding?

Wanneer je een externe stroomstoring krijgt dan krijg je geen vergoeding als de stroomstoring korter dan 4 uur is. Wanneer een stroomstoring van 4 tot 8 uur duurt dan krijg je zo een 35 euro en elke 4 uur extra wordt het meer geld. Ze doen dit omdat je veel geld kan mislopen als je een stroomstoring hebt waar je niks aan kan doen. je kan ook een nederlands nationaal nummer bellen die je moet uitleggen dat je een stroomstoring hebt.

Wat moet je doen voor stroom 

Je moet alles uitzetten, zodat niks te warm wordt en niks kapot gaat. De apparaten worden steeds warmer en zo kan een brand ontstaan. Je moet alles weer aanzetten als het weer in de buurt werkt maar let wel op dat je niks kapot maakt, want anders moet je alles repareren in de meterkast. De elektriciens die kunnen het ook voor je doen. Je kan ze bellen als je hulp nodig hebt.