Jordaan Uitmarkt
Image default
Mode en Kleding

Handig advies bij een garderobecheck

Een overvolle kledingkast, maar geen handige garderobecheck doen: het komt veel voor bij de welvarende en grote groepen mensen in Nederland. Vreemd is dat niet, want de zaken gaan goed in ons land en de meeste mensen hebben in de loop van de jaren behoorlijk wat kleren bij elkaar verzameld. De kleren die vaak gedragen worden liggen bovenop de stapel terwijl de andere kleren verpieteren aan de onderkant van de plank. Een garderobecheck kan uitkomst bieden, want daarmee kun je echt een goede schifting laten plaatsvinden in je kledingkast. De kleding die oud of kapot is of simpelweg niet meer mooi, gaat de deur uit en alleen het goede spul blijft over.

 

Uitstekende schifting

 

Met een garderobecheck gaan de kleren de deur uit die niet meer gebruikt worden. Dat is niet alleen positief omdat andere mensen er wel blij van worden en de kleren krijgen, maar ook omdat jij de kast voortaan beter op waarde zal schatten. De kennis van de eigen kledingkast neemt toe en je bent daardoor in staat om de juiste combinaties te maken binnen de kleren die je hebt. Dat maakt het gemakkelijker om de leuke kleren te dragen. Door de overvloed die er nu in de kast ligt, gaat dat simpelweg een stuk lastiger. Het doen van een garderobecheck kan daardoor een belangrijke impuls vormen van je eigen arsenaal aan kleren en die keuzes die je maakt.

 

Opgeruimde kast

 

Het hebben van een opgeruimde kast wordt door de meeste mensen als zeer prettig ervaren, maar de grote meerderheid heeft dit niet voor elkaar. Vaak is het een puinhoop in de kast en liggen de kleren over elkaar heen gestapeld en is er weinig orde. Met de garderobecheck is dat verleden tijd en voelt het net alsof je ineens veel nieuwe kleren hebt.