Jordaan Uitmarkt
Image default
Sport

Door corona zijn we zelf verantwoordelijk voor de sport

Door de coronacrisis zijn veel sportscholen en verenigingen dicht of deels dicht. Daardoor moeten mensen zelf thuis dit gemis opvangen. Dit kan in de vorm van thuisfitness op zolder of in de woonkamer. Daarnaast kun je natuurlijk ook meer naar buitengaan om hard te lopen, te wielrennen, te mountainbiken, te wandelen en nog veel meer. De vraag is alleen wat heb ik daarvoor nodig.

Hardlopen

Als je gaat hardlopen is het handig om te kijken naar het weerbericht. Het is namelijk belangrijk dat je je kleed op het weer. Als het 5 graden wordt ga je niet in korte broek en korte mouwen hardlopen. Omgedraaid ga je niet met 35 graden in een thermotrui met langen mouwen en een lange broek hardlopen. Het is ook verstandig om in de regen een regenjas aan te doen. Ga je hardlopen in het donker zorg er dan voor dat je goed zichtbaar bent. Als je hardloopt neem je namelijk ook deel aan het verkeer. Ga daarom bij voorkeur niet hardlopen op een drukke weg maar ergens in een park of in een bos. Het is een aanrader om je telefoon mee te nemen tijdens het hardlopen. Apss zoals Strava zorgen ervoor dat jij jouw sessie kunt vastleggen en kunt vergelijken. Zo zie jij of je vooruit gaat en progressie boekt. Tevens kun je jouw resultaten vergeleken met die van anderen. Om een fijn ritme te houden tijdens het hardlopen kan het fijn zijn om bijvoorbeeld Airpods te gebruiken tijdens het hardlopen. Als deze Airpods goed wilt beschermen is het aan te raden om een Airpodhoesje te kopen. Daarnaast is het ook leuk om samen met iemand te gaan hardlopen. Uiteraard is het wel vanzelfsprekend dat je de 1,5 meter en de andere maatregelen aanhoudt.

Door te gaan hardlopen in een park of een bos wordt je ook een met de natuur. Je ademt die frisse lucht in die goed voor je is. Het hardlopen houdt je ook gezond en zorgt ervoor dat je conditioneel wordt uitgedacht.

Het is belangrijk dat je wanneer je begint met hardlopen dit rustig opbouwt. Verwacht dus niet dan je binnen een week de halve marathon al kunt lopen. Een goede tip is om eerst te beginnen met wandelen. Bouw dit wandelen steeds meer uit met stukjes hardlopen. Het doel hiervan is dat je uiteindelijk het hele stuk wat je normaal wandelt hardloopt.

https://airpodshoesje.nl/