Jordaan Uitmarkt
Image default
Sport

Doodaas vissen uit het vakantiehuisje

Na maanden in huis gezeten te hebben, is het dan eindelijk eens tijd om naar een vakantiehuisje te gaan. Het park heeft weinig tot geen faciliteiten, wat logisch is gezien de corona-tijd. Geen probleem. Tijdelijk even een nieuwe omgeving is ook gezond voor de geest. Hierbij komen we als gezin ook eigenlijk niet in aanraking met andere mensen, wat de kans op besmetting van het virus net zo groot maakt als thuis. We gaan enkel het huisje uit voor de boodschappen en verder niet. Aldus… bij het huisje zit een vissteiger. Tijdens de uren dat we in het huisje vertoeven kan ik hier gemakkelijk gebruik van maken.

 

Voor start van deze minivakantie ben ik nog snel even gaan serven bij de hengelsport winkel. Met wat extra fluorcarbon leadermateriaal en sleeves, kan ik voor de vakantie al wat snoek onderlijnen maken. Met een mooie voorraad in de viskoffer kan de vakantie beginnen.

Dat snoek aanwezig moet zijn, bleek wel uit een vakantie van enkele jaren geleden. In de haventje van het park bleek veel aasvis rond te hangen. Na enkele dagen kwamen we een roofvisser tegen, die al enkele mooie snoeken in de 90cm en boven de meter had gevangen. Met deze kennis in het achterhoofd zou het toch moeten lukken.

 

Tijdens de rit krijgen we echter te horen dat het beloofde huisje (mooi gelegen bij het diepere deel van het water met enkele rietkragen) kampt met een behoorlijke lekkage. We worden omgeboekt naar een huisje dat ook een vissteiger heeft. Helaas is het bodemverloop hier heel erg monotoom. De eerste 80 meter loopt links en rechts heel langzaam af. Zo glad als een voetbalveld, zonder echte hotspots balen! Een ander alternatief is er helaas niet, dus zal dit de stek moeten worden. Met zulke tegenslagen heb je uiteraard te maken, maar dat mag de pret niet drukken. We kijken wel, we hebben in elk geval een andere omgeving, met een kans op een vis. Wie weet. 

https://www.sportvisgigant.nl/

Gerelateerde artikelen

Waarom is voetbal een van de meest voorkomende sporten ter wereld? Lees hier waarom

Beginnen met hardlopen nijkerk in corona tijden

Door corona zijn we zelf verantwoordelijk voor de sport