Jordaan Uitmarkt
Image default
Dienstverlening

Wat zijn de voordelen van PVT panelen op mijn dak?

Heb je al gehoord van PVT panelen, de opvolgers van ‘gewone’ zonnepanelen? Deze panelen leveren niet alleen energie door zonlicht op te vangen. Ze vangen ook warmte wat ze teruggeven aan je huis. Daardoor zijn ze een stuk efficiënter. Je hoeft daardoor nog minder stroom en gas af te nemen van je energieleverancier waardoor de besparing hoger is. Kiezen voor zonneboiler verwarming is daarom een goede beslissing als je je huis wilt verduurzamen. Nieuwbouwwoningen zijn bovendien steeds vaker niet voorzien van een gasaansluiting waardoor je sowieso een alternatief moet zoeken voor de verwarming van je huis.

Kies voor de toekomst met een zonneboiler

Wil je een belangrijke stap zetten naar verduurzaming dan is kiezen voor zonneboiler verwarming een verstandige beslissing. Hierdoor lever je een belangrijke bijdrage aan de verlaging van de CO2 uitstoot. Wanneer je de energie voor de boiler laat opwekken door PVT panelen van HRSolar sla je twee vliegen in één klap. Deze panelen leveren een optimaal rendement en kunnen op vrijwel ieder dak worden geplaatst. Hierdoor krijgt je woning een hoger energielabel. Alle woningen moeten op een bepaald moment minimaal label C hebben. Veel oudere woningen halen dat nu nog lang niet, er zijn zelfs huizen met energielabel G.

Vraag een vrijblijvende kostenopgave aan bij de expert

Als je kiest voor zonneboiler verwarming dan ben je natuurlijk benieuwd naar de installatiekosten. Daarvoor kun je een vrijblijvende offerte aanvragen bij HRSolar. Zij zijn ook de leverancier van PVT panelen dus je kunt het duurzame plaatje meteen compleet maken. In bepaalde gevallen kom je ook nog in aanmerking voor subsidie bij de verduurzaming van je woning. Meer informatie daarover kun je opvragen bij je provincie. Bedenk daarbij dat de subsidiepot jaarlijks wordt gevuld en als deze leeg is je moet wachten tot het volgende jaar. Wees er dus op tijd bij als je toch al plannen hebt om te verduurzamen.