Jordaan Uitmarkt
Image default
Media

Wat is TikTok?

In korte filmpjes van meestal 15 seconden komt er van alles voorbij op de hompage van TikTok, een nieuwe social media platform. Vooral dansende en zingende mensen maar ook filmpjes van katten of tutorials kom je allemaal tegen. TikTok is in China opgericht en zoals vaker bij nieuwe social media platformen zijn vaak de jongere die het als eerste gaan ontdekken. Dit komt omdat Jongeren sneller nieuwe dingen willen proberen en vooral op het gebied van social media. Het is daarom ook niet gek dat veel gebruikers nog redelijk jong zijn ten opzichte van oudere gebruikers. TikTok heeft de oudere generatie nog niet gebruikt. Nederland en Belgie hadden in 2018 samen al meer dan 4,5 miljoen actieve gebruikers. Veel influencers zoeken daarom ook hun weg op TikTok Veel mensen kiezen daarom om TikTok volgers te kopen.

Waar komt TikTok vandaan?

Net als op facebook en snapchat kunnen mensen op TikTok dus filmpjes plaatsen over van alles en nog wat. TikTok is opgericht in 2016 door Bytedance in China. Het had toen wel een andere naam namelijk Douyin. Bytedance is een tech ontwikkelaar in china. Met maar liefst 450 miljoen gebruikers werd Douyin erg populair. Door internationale bekendheid is het later uitgebracht onder de naam TikTok. Doordat het platform erg makkelijk te gebruiken is steeg de populariteit waarschijnlijk zo snel. De filmpjes die mensen maken kunnen namelijk erg makkelijk aangepast worden met effecten, liedjes en filters. In 2019 had TikTok bijvoorbeeld meer downloads dan Facebook of Instagram.

Spanningen VS

Niet alleen in Nederland en België is TikTok ontzettend populair geworden. Ook in Amerika is de app onder jongeren veel in gebruik. De Amerikaanse overheid is hier wat minder blij mee en uiten veel kritiek op de app. De Amerikaanse overheid, onder leiding van Trump, is bang dat TikTok informatie van gebruikers doorspeelt aan de Chinese overheid. Hoewel dit niet aangetoond is vreest de Amerikaanse overheid dat de banden met de Chinese overheid te groot zijn tussen het tech bedrijf en de Chinese overheid. Trump heeft hierdoor besloten om vanaf 15 september TikTok te verbieden in Amerika tenzij de Amerikaanse tak van het bedrijf in Amerikaanse handen komt. De waarde van de Amerikaanse tak wordt geschat op 20 á 30 miljard dollar. Veel bedrijven hebben al aangegeven interesse te hebben in het bedrijf bijvoorbeeld Walmart en Microsoft.

https://gebruikersnamen.nl/product/tiktok-volgers-kopen/